Dringende oproep aan offroadrijders van onze buren


Dit artikel is geplaatst op: 6 maart 2017

De voorzitter van ADAC-club MSC Niedergrafschaft stuurde ons een noodkreet, want hij vreest voor het voorbestaan van de endurowedstrijden die de club jaarlijks net over de grens organiseert in de omgeving van Itterbeck (Duitsland).

“Ieder jaar wordt het moeilijker om toestemming te krijgen van landeigenaren en pachters (…). Dit jaar is er zelfs een kantelpunt. Grondeigenaren en pachters van de jachtgebieden hebben een ultimatum gesteld, waarin zij eisen dat de illegale offroadritten in de bossen en zandafgravingen in de omgeving van Uelsen en Itterbeck stoppen”, aldus Johann Küper. Volgens de voorzitter zijn er veel Nederlanders onder de “wildrossers”, aan wie hij het volgende vraagt:

“Wilt u er verantwoordelijk voor zijn dat een evenement met geschiedenis van de kalender verdwijnt? Gebruik uw gezonde verstand en wees zuinig op onze geliefde hobby (…). Maak gebruik van de officiële offroadritten die onder de vlag van MON of KNMV worden georganiseerd, of kom crossen op het circuit van Itterbeck. De openingstijden zijn te vinden op www.mscniederfrafschaft.de.”

Bij die oproep kunnen we ons alleen maar aansluiten. Stel de toekomst van de motorsport veilig en houd je aan de regels. Ook in het buitenland. Bedankt!


Deel dit Artikel met je netwerk