Respect = nummer 1


Dit artikel is geplaatst op: 3 november 2016

MX begint met respect voor elkaar, de OFFICIALS  en het publiek. Helaas heeft afgelopen weekend in Meijel weer eens aangetoond, dat het respect hedendaags ver te zoeken is.

Door een probleem met de software van Microsoft, waar de officials niets aan konden doen, is de 2e manche van de MX Open Inters niet goed geregistreerd. De officials hebben er alles aan gedaan om dit toch nog voor elkaar te krijgen. Door de snel invallende duisternis in het bos, konden de MX Open Inters niet hun 2e manche over doen en is het resultaat van de 2e manche geschrapt.

De wijze waarop enige rijders en hun supporters hun frustraties hebben geuit tegen de officials gaat alle perken te buiten. Dat het daarna nog eens dunnetjes over gedaan wordt in de sociale media, getuigd van hun niveau en het tonen van geen respect voor de officials. Ik vraag mij af of die zelfde rijders zo ook reageren bij hun dealers, wanneer hun motor stuk gaat tijdens de wedstrijd en ze die manche geen punten krijgen. Is toch eigenlijk hetzelfde feit? Motor kapot = geen punten!
Een aantal officials zijn zo geschrokken, dat zij zelfs overwegen om in 2017 niet meer terug te komen.
Deze officials zijn bijna wekelijks op de baan te vinden om te zorgen dat de amateur rijders (want daar hebben we het hier over), zijn wedstrijden kan rijden. Voor een dagvergoeding van slechts € 15 euro staan ze voor de rijders klaar met als dank, wanneer er een storing optreed en de uitslag niet geproduceerd kan worden, een ontoelaatbaar gedrag van de rijders en familie.

MON roept dan met name de groep die nu ongenuanceerd reageert zich op te geven als official en de rest kan laten zien hoe het moet. Kritiek geven aan de zijlijn is wel erg gemakkelijk en goedkoop.
Kritiek op een fatsoenlijke manier oké, maar op deze wijze? MX begint met respect voor elkaar, de OFFICIALS en het publiek!

Tekst: Nico Troost, directeur bondsbureau MON

respect-goldenhoffnieuws


Deel dit Artikel met je netwerk