Streep door Beach on Wheels 2016


Dit artikel is geplaatst op: 24 juni 2016

Beach on Wheels 2014 op strand Nulde (Putten)De in 2016 geplande editie van Beach on Wheels gaat niet door, dat heeft mede-organisator Arjan Brouwer aan MON laten weten.

Brouwer is samen met zijn broer Wim, Roel van Winkoop en het bestuur van Stichting Motorsport Promotie de drijvende kracht achter het evenement op strand Nulde, dat op 19 en 20 augustus zou plaatsvinden. De hoge kosten die gemaakt dienen te worden om het strandspektakel te kunnen houden, hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar een streep gehaald moest worden door het meerdaagse evenement met een nachtcross, een knock-out race, strandcrossen, wedstrijden voor kinderen, met bromfietsen, pitbikes en quads, diverse spellen, muziek en vertier voor jong en oud.

Kosten

“De huur van de locatie, het afkopen van de parkeerplaatsen, de aanleg van de baan en het na afloop gladschuiven en inzaaien met gras daarvan en alle verdere kosten die door de enorme regelgeving veroorzaakt worden, maken het onmogelijk om nog te organiseren op het evenemententerrein van de gemeente Putten. Deze grond is nota bene destijds aan Leisureland (voorheen de RGV) weggegeven en nu moeten Puttense organisaties de hoofdprijs betalen om eenmalig een evenement te organiseren op het terrein, waar zelfs geen afzetting, verlichting, toiletten of douches zijn, enkel peperdure parkeerplaatsen. En dat terwijl iedere inwoner van Putten overal wekelijks kan sporten op velden en in sporthallen, en gratis kan parkeren op locaties die veelal van de gemeente zelf zijn. Vaak krijgen ze ook nog subsidie”, schrijft de organisatie in een verklaring.

Teleurstelling

Die omstandigheden hebben tot een enorme afknapper geleid, volgens Brouwer: “Ruim driehonderd deelnemers uit de regio zijn zwaar teleurgesteld dat dit streekspektakel niet door kan gaan, waaronder veel Puttense kinderen die al maanden bezig zijn om hun brommer of quad klaar te maken voor dit spektakel. Maar ook veel lokaal bekende sponsors, waaronder Henk Schotsman, Grondwerk van de Mheen, Van de Mheen Rails, Gert en Aalt Pieper, Jos en Hennie Smink, Van de Heuvel, Timmer, De BDU, Lagemaat, Quadwinkel en nog 55 anderen hadden een groot bedrag samengebracht. Hoofdsponsor Eurol was trots om voor de vijfde keer mee te kunnen helpen, maar deze sponsorgelden zouden vrijwel rechtstreeks door moeten naar Leisureland voor huur, afkoop en herstel. Ook maken de hoge eisen van de gemeente het nog moeilijker voor de organisatie. Na bijvoorbeeld het monstertruckdrama in Haaksbergen wil de gemeente zich voor 100% indekken tegen alle mogelijke risico’s, terwijl de organisatie en bestuur torenhoog hun nek uitsteken en kosten nog moeite sparen om alles rond te krijgen met tientallen spontane vrijwilligers. Ons doel is samen plezier hebben en genieten van motorsport, actie en muziek. Maar er zijn grenzen, helaas!”

Hoge eisen

Ruim 80 vrijwilligers hebben zich spontaan gemeld, maar de organisatie zegt nauwelijks gebruik te kunnen maken van hun hulp. “Bijna iedere vrijwilliger moet tegenwoordig een certificaat hebben, waardoor zelfs verkeersregelaars, baancommissarissen, beveiligers en EHBO’ers extern en tegen forse bedragen ingehuurd moeten worden. Hierdoor heb je vrijwel niets meer aan spontane vrijwilligers, waar bijna ieder normaal evenement op draait. Ook de Nunspeetse Stoute cross heeft na 15 jaar de handdoek in de ring gegooid, omdat het organiseren van een dergelijk evenement door de waanzinnige regelgeving niet meer te doen is. Nu ook de Rally van Putten niet doorgaat, blijft alleen de BeachPull en de Automobielparade nog over, zolang zij de begroting rond krijgen.

Toekomst

Beach on Wheels is voor wat betreft 19 en 20 augustus 2016 definitief van de baan, maar er wordt wel naar een passende oplossing voor 2017 gezocht. Voor de kinderen gaat de organisatie op zoek naar een noodlocatie, zodat er dit jaar door hen misschien toch nog een middag gecrosst kan worden op brommers, quads en pitbikes.

“Voor 2017 zullen we samen met de gemeente Putten moten kijken naar een oplossing, waarbij Beach on Wheels toch kan plaatsvinden op het evenemententerrein of een andere locatie in Putten. Dan moet de gemeente wel met een subsidieregeling komen voor de Puttense organisaties, die voor de plaatselijke gemeenschap nog de moeite nemen om iets te organiseren in een maatschappij waarin dit bijna onmogelijk is. Veel Puttense sportverenigingen krijgen subsidie; ook Beach on Wheel zou een eerlijke kans moeten krijgen om een keer per jaar een sportevenement voor jong en oud te kunnen organiseren!”.

Kijk voor meer informatie op www.beachonwheels.nl.

Beach on Wheels_helden vs watjes

 


Deel dit Artikel met je netwerk