Regiocompetie Noord


De regiocompetitie is vooral gericht op rijders in het noorden van Nederland. De doelstelling is om een sterke breedtesportcompetitie in de regio te ontwikkelen waar voornamelijk motorcrossers aan deelnemen die niet aan een landelijke competitie deelnemen.

De wedstrijden van de regiocompetitie Noord worden georganiseerd door clubs in het noordoosten onder regelgeving van MON en hebben een officiële kampioenstatus. Deze clubs moeten wel lid zijn van de MON.

Ben je in het bezit van een MON-trainingsbewijs dan kan je meedoen aan de regiocompetitie. Geen MON trainingsbewijs? Maak je geen zorgen, je kunt in veel gevallen ook deelnemen op basis van een dagverzekering. Een dagverzekering biedt WA (wettelijke aansprakelijkheid) en kost €15,00 per persoon per dag.

Klassen

Klassen Rijtijden
1. 50cc 8 minuten + 2 ronden
2. 65cc Kleine wielen 10 minuten + 2 ronden
3. 65cc Grote wielen 10 minuten + 2 ronden
4. 85cc Kleine wielen 12 minuten + 2 ronden
5. 85cc Grote wielen 12 minuten + 2 ronden
6. Damesklasse: minimaal 10 inschrijvingen 12 minuten + 2 ronden
7. Veteranen 40+ 12 minuten + 2 ronden
8. MX2 B 2-takten (trainingsbewijs- en districtlicentiehouders) 12 minuten + 2 ronden
9. MX2 B 4-takten (trainingsbewijs- en districtlicentiehouders) 12 minuten + 2 ronden
10. MX1 B (trainingsbewijs- en districtlicentiehouders) 12 minuten + 2 ronden
11. Superklasse (MX1 en en MX2 startbewijshouders, geen kampioenschap, wel dagprijzen) 20 minuten + 2 ronden

Let op

  • Rijders met een startbewijs van MON, KNMV of een andere bond voor het geldende kalenderjaar mogen in de klassen 1 t/m 6 meerijden buiten mededinging, met transponder en met een doorgekruist startnummer. Zij tellen dus niet mee voor het dagklassement en het kampioenschap.
  • MX1 en MX2 startbewijshouders (van MON, KNMV en overige bonden) moeten deelnemen in de Superklasse (klasse 11) en mogen niet starten in de klassen 7, 8, 9 & 10. De Superklasse kent geen kampioenschap, maar wel dagprijzen.
  • Licentiehouders (van MON, KNMV en overige bonden) zijn verplicht om hun licentie bij inschrijving te tonen, of het nu gaat om een trainingsbewijs, districtlicentie of startbewijs. Ook voormalig licentiehouders dienen hun vervallen bewijs te laten zien. Als op de inschrijflijst wordt aangegeven wie een startbewijs heeft, kan de daguitslag voor de prijsuitreiking eenvoudig en juist worden opgemaakt.

Seizoen

Het seizoen van de regiocompetitie loopt van 1 maart tot 31 oktober.

Reglementen

Lees voor meer informatie het aanvullend reglement Regiocompetitie Noord 2016.

 

Nieuws

Inschrijving regiowedstrijd Emmen geopend!

MSV Motodrôme Emmen heeft de primeur in 2016, want deze club organiseert de eerste wedstrijd van MON’s Regiocompetitie Noord. Wil je meedoen? Schrijf je dan nu vast in via de website www.motodromeemmen.nl.

Inmiddels staan er al acht regiowedstrijden op de kalender. Achter de schermen wordt er druk gewerkt om dit aantal uit te breiden. Anders dan in 2015, worden alle deelnemers opgenomen in de kampioensstand, dus ook degenen die maar een enkele keer meerijden. Zien we je terug in Emmen?

Poster MON Regio NO Emmen 2016

Schrijf je in voor Hexel on Wheels

De inschrijving voor het evenement dat Hoge Hexel dé Noorderlijke place to be met Pasen maakt, is gestart.

Op de webpagina van Hexel on Wheels kun jij je vanaf 12.00 uur op zaterdag 13 februari inschrijven voor de brommer-, automaten-, scooter-, schakelbrommer- of kinderquadklasse op zondag 27 maart (Eerste Paasdag), of één van de MX-klassen op maandag 28 maart (Tweede Paasdag). Op beide dagen zijn er ook diverse autocrosswedstrijden. Meer informatie over het programma en inschrijven vind je hier.

De motorcrosswedstrijden op Tweede Paasdag tellen mee voor het kampioenschap van MON’s Regiocompetitie Noord.