IMBA


IMBA MX2 2013

MON is aangesloten bij de IMBA (International Motor Bike Association). Naast Nederland zijn Groot-Brittannië, Tsjechië, Italië, Duitsland, Denemarken, Rusland, Zwitserland, Frankrijk en België aangesloten bij de IMBA. De IMBA is een internationale koepelorganisatie die het beleid en de regels bepaalt die samenhangen met de Europese motorcrosscompetitie.

Wil je rijden in het buitenland en ben je geen IMBA-rijder? Dan kan dat met een afvaardiging. Omdat MON is aangesloten bij de IMBA is het mogelijk om met een afvaardiging (verzekering in het buitenland) deel te nemen aan wedstrijden van organisaties aangesloten bij de IMBA. Het is alleen toegestaan bij een buitenlandse bond op afvaardiging mee te doen als men bij MON geen startgelegenheid heeft op dezelfde dag.

De landen waar met een afvaardiging gereden kan worden zijn Duitsland, België, Engeland, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Frankrijk en Denemarken.

EK

Er worden wedstrijden voor het Europees Kampioenschap georganiseerd in de klassen MX2, Open, Dames en Zijspan. Ook jeugdrijders kunnen in 2015 op Europees niveau rijden.

Tijdens iedere IMBA wedstrijd (EK) worden per klasse drie manches gereden. Het Nederlandse team (selectieteam) bestaat uit minimaal vier solorijders of zijspanteams.

Selectie

Elk jaar mag een selectie motorcrossers als Nederlands team deelnemen aan het IMBA EK. De selectie gebeurt aan de hand van de eindstanden van het EK, de eindstanden van het kampioenschap bij de Inters en de selectiewedstrijden. Zie het reglement voor de exacte regelgeving.

Wedstrijden 2016

Je kunt de IMBA kalender vinden op www.imba-mx.com en bij de MON sportkalender.