Wintercross Groesbeek

Wanneer:
Datum: - 26-02-2023
Tijd: De hele dag

Locatie:
MBC de Zeven Heuvelen
Nijmeegsebaan 1 Groesbeek

Sport: Bijzonder evenement
Klasse(n):

Wedstrijdschema

Deelnemerslijst

Algemene Informatie

 1. De inschrijving sluit op donderdagmiddag 23 februari 12.00 uur.
  Het inschrijfgeld voor alle klassen bedraagt € 25,- bij voorinschrijving (ook voor MBC-leden). Ben je niet in het bezit van een mon licentie dan komen hier nog de kosten voor een daglicentie bij.
 2. Inschrijven op de dag zelf kan ook, maar dan betaal je 40,-.
  Let op: vol = vol!
 3. Deze wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van MON (Motorsport Organisatie Nederland).
 4. Er wordt in alle klassen met transponders gereden.
 5. Rijders van buiten Nederland kunnen in alle klassen deelnemen, mits zij een licentie voor 2023 van een buitenlandse bond hebben. Een daglicentie of afvaardiging van een IMBA-bond is voor hen verplicht. Rijders met een afvaardiging hoeven geen daglicentie aan te vragen, maar betalen wel inschrijfgeld.
 6. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers anders in te delen naar niveau.
 7. Minimumleeftijd in de klassen 1 t/m 6.
  Wij houden hier de minimumleeftijden aan zoals beschreven in de reglementen van MON/KNMV, gerelateerd aan klasse en cilinderinhoud. Uitgezonderd van deze regel zijn rijders met dispensatie van hun bond (en dus een corresponderend start-/trainingsbewijs).
 8. De reguliere toegangsprijs bedraagt € 10,-. Voor jongeren van 6 t/m 15 jaar rekenen we € 5,- entree, mits zij begeleid worden door een betalende volwassene (>15 jaar). Kinderen jonger dan 6 jaar mogen in dat geval gratis naar binnen. MBC-leden hebben vrije toegang voor 2 personen. Deelnemers krijgen 2 gratis entreebewijzen, overige passagiers/metgezellen dienen entreegeld te betalen.

 

Klassenindeling
Alleen solo-klassen, geen quads of zijspannen. 

 1. MON/KNMV 85cc start- en trainingsbewijshouders.
  Hierin rijden de Kleine en Grote wielen bij elkaar. Deelname is mogelijk voor alle 85cc MX-licentiehouders van MON, KNMV of een buitenlandse bond.
 2. MON Liefhebbers, MON/KNMV Dames
  Deze klasse is vanaf 125cc. Hierin rijden MON-trainingsbewijshouders en Dames met een licentie van MON, KNMV of een buitenlandse bond.
 3. KNMV Basis- en Offroadlicentiehouders
  Deze klasse is vanaf 125cc. Hierin rijden de KNMV Basis- of Offroadlicentiehouders. Ook endurorijders van de KNMV starten in deze groep, m.u.v. hen die een startbewijs in klasse E hebben: zij rijden mee in groep 6.
 4. MON Junioren, Senioren, Veteranen/KNMV Cup Veteranen 
  Deelname is mogelijk voor MON’ers met een startbewijs bij de Junioren, Senioren en MON/KNMV Veteranen. Buitenlandse rijders met een vergelijkbaar niveau kunnen ook in deze klasse starten.
 5. MON Nationalen, KNMV Cup, MON MX2 Jeugd, MON 125cc Cup
  Deelname is mogelijk voor MON’ers met een startbewijs bij de Nationalen, MON MX2 Jeugd,  MON 125cc Cup, KNMV Cup rijders vanaf 125cc en rijders uit het buitenland met een vergelijkbaar niveau.
 6. MON Inters/KNMV ONK, Internationaal + Enduro E
  Deelname is mogelijk door MON Inters, KNMV ONK en Dutch Masters, Enduro E en buitenlandse rijders met een vergelijkbaar niveau. Voor de winnaar van deze klasse ligt € 1.000,- klaar. Nummer 2 kan op € 500,- rekenen en nummer 3 op €250,-.

Voor verdere informatie kun je terecht bij MBC de Zeven Heuvelen.