Motorsport Organisatie Nederland

MON logo

In deze nieuwsbrief

  MON'ers in de bres voor "Lierop"   Trainingsdagen voor de jeugd   Aandacht voor geluid in Neerijnen   Shoptip  

MON'ers op de bres voor "Lierop"

Honderden MX-liefhebbers lieten zich dinsdagavond van hun beste kant zien in Lierop.

Onder hen waren veel MON'ers. Ze demonstreerden voor het behoud van circuit De Herselse Bossen. Via georganiseerde bustrips of op eigen gelegenheid reisden bekende en minder bekende crossers uit het hele land af naar Noord-Brabant. Ook talloze Lieropenaren betuigden hun steun. Met onder meer borden in hun tuinen lieten ze zien dat de motorsport diep verankerd is in het dorp. Zoveel eensgezindheid is natuurlijk hartverwarmend, maar de strijd is nog niet gestreden.

Daaraan kan jij een belangrijke bijdrage leveren door de petitie "Behoud de motorcross voor Lierop" te tekenen. Ook is MAC Lierop op zoek naar archiefmateriaal van met name trainingen uit 1982 of de periode daarvoor. Heb jij nog crossfoto's, -films of -documenten uit die tijd, die aantonen dat er toen al volop getraind werd op De Herselse Bossen? Stuur dan even een mailtje.

Was jij er gisteren niet bij, maar ben je wel benieuwd naar al dat crossvolk dat op de been was? Bekijk dan even het verslag van Omroep Brabant (vanaf 07:42).

Trainingsdagen voor de jeugd

MON organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017 weer trainingsdagen voor de jeugd in Lottum. 

Jeugdrijders kunnen vaak niet trainen zonder dat er zware motoren in de baan zijn. Om de jongste crossers eens ongestoord hun gang te laten gaan, stelt MC Lottum op 4 en 5 maart haar gehele circuit de Hanekamp beschikbaar aan de MX-jeugd van MON.

Alle MON-start- en trainingsbewijshouders uit de klassen 50cc Minimotoren, 65cc Kleine en -Grote wielen, 85cc Kleine wielen, Quad standaard en -special zijn welkom tijdens het trainingsweekend. Het programma vind je op onze website. Als je mee wilt trainen, moet jij je wel even aanmelden van tevoren! Hier lees je hoe.

Aandacht voor geluid in Neerijnen

Uit lijfbehoud moet ook MCC Neerijnen volgens het boekje werken en dat betekent dat er op circuit De Lage Paarden streng gecontroleerd wordt op geluid.

Daardoor kan er alleen nog getraind worden mét transponder. Let op: het uitwisselen van transponders is niet toegestaan!

Metingen worden verricht met het Munisense-systeem, dat ook tijdens bondswedstrijden gebruikt wordt. Volgens de milieuvergunning is op het circuit in Neerijnen maximaal 94dB (A) toegestaan. Voldoet jouw motor niet aan die norm, dan krijg je eerst de kans om je geluidsuitstoot te beperken. Lukt dat niet, dan volgt uitsluiting van verdere deelname aan de training en/of wedstrijd.

Door je aan de regels te houden, help je de toekomst van de sport veilig te stellen.

Voor meer informatie, openingstijden en tarieven kun je terecht op de website van MCC Neerijnen: www.mccneerijnen.nl.

Helm nodig? Bestel via www.mon.nl!

Ben je voor aanvang van het seizoen op zoek naar wat nieuwe MX-gear?

Klik dan eens op de button naast onze kalender! Als je op die manier wat bestelt via crosshelmen.nl, krijgt MON een bescheiden commissie uitgekeerd. Dat kost jou helemaal niets extra, maar levert je wel wat op. Alle inkomsten die MON genereert, vloeien namelijk direct terug naar de sport. Hoe meer we verdienen, hoe meer we voor jou kunnen doen en hoe minder we onze prijzen hoeven te verhogen. Dus klik eens op die knop!

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Lees hem online!

24MX                                                          

;Duursport.nl korting                Vriendenloterij

Sportkalender

Sportkalender MON Motorsporten

Facebook MON

Facebook MON

Contact

Veldweg 15a
5431 CH Cuijk
Postbus 341
5430 AH Cuijk
www.mon.nl
info@mon.nl

Starthek

Deze mail is verzonden aan de website. Geen mails meer ontvangen? Meld je af.