24-uurs Solexrace!


Dit artikel is geplaatst op: 7 maart 2018

Wie pakt er goud?

De inschrijvingen van het 24-uurs Solexrace Festival gaan zaterdag 10 maart van start!

Op 24, 25 en 26 augustus wordt voor de twaalfde keer het 24-uurs Solexrace Festival georganiseerd in Heeswijk-Dinther. Het is niet zo ver vliegen, 40 graden warmer en – gelukkig – niet zo glad. Voor de deelnemers is het echter zeker zo zwaar om een gouden plak bij de 24-uurs Solexrace te halen als bij de Olympische Winterspelen! De inschrijvingen voor de Solexrace en bijbehorende moddervette Brascross starten zaterdag 10 maart om 12.00 uur. Dit evenement mag je niet missen! Kijk hier de aftermovie van 2017 om een beeld te krijgen van dit spektakel.

24-uurs Solexrace

Meer dan 100 teams uit alle windstreken van Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Denemarken zullen aan de start verschijnen van de zwaarste, maar ook gezelligste 24-uurs Solexrace van de wereld! Het 3,3 km lange parcours gaat door 2 café’s, volle feesttent en een stierenstal. De teams, bestaande uit drie rijders en één monteur, zullen ervoor moeten “knokken”, rennen, trappen, kluunen, sleutelen en weer doorbijten om als eerste te finishen na die loodzware 24(!) uur. Alle (st)rijders “knokken” niet alleen voor een podiumplaats maar ook voor KiKa (kinderen kankervrij). Afgelopen jaar hebben we meer dan € 30.000 opgehaald in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Cowboys én Indianen meer dan welkom bij Brascross

Op hetzelfde festivalterrein in Brabant wordt sinds 2012 op een speciaal aangelegde crossbaan de Brascross gereden. Aan de Brascross kunnen deelnemers vanaf 5 jaar meedoen met een crossmotor, brommer, quad, auto, grasmaaier of ander gek voertuig. De Brascross wint elk jaar aan populariteit. Zo zaten afgelopen editie alle 8 klassen ramvol! In bijna alle klassen gaat creativiteit boven snelheid. Niks is te gek en ondanks alle recente commotie blijven cowboys en indianen meer dan welkom in Heeswijk, evenals piraten, ridders, Vikingen, etc. Het wordt weer een hilarische cross. Zet daarom zaterdag 10 maart met dikke letters in de agenda.

Festival

Met een nieuw record aan bezoekers en deelnemers, een uitverkochte camping en voor de derde jaar op rij uitverkochte zaterdagavond, zit het 24-uurs Solexrace Festival over het geheel gigantisch in de lift. Van heinde en verre komen de bezoekers op de Brabantse gezelligheid af. Wie zaterdag 10 maart naast het potje pist met inschrijven kan entreekaarten kopen met extra voorverkoop voordeel tijdens de vroege kippen voordeelactie. Deze loopt van 1 april t/m 12 april. De eerste artiesten van het 3-daags feestprogramma worden binnenkort bekend gemaakt. Hou hiervoor onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten!

Voor meer informatie over inschrijvingen, reglementen, tickets kunt u terecht op www.24uurssolexrace.nl


Deel dit Artikel met je netwerk