Boyd van der Voorn zet het IMBA kampioenschap op zijn naam.


Dit artikel is geplaatst op: 28 augustus 2018

Het weer was goed, de baan en alles er omheen was prima geprepareerd door MCC Weilerswist, dus alle ingrediënten voor een succesvol weekend waren gereed. Deze wedstrijd was de laatste in de reeks om het Europees Kampioenschap 85cc en MX2 Jeugd.

Onze Nederlandse vertegenwoordiging zette mooie resultaten neer in het Duitse Weilerswist. In de MX2 Jeugdklasse was Boyd van der Voorn oppermachtig. Hij won alle drie de manches, waarmee hij ook het Europees Kampioenschap binnenhaalt.

Maar ook in de 85cc klasse was het een van onze rijders die op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen. Scott Smulders won net als Boyd alle die de manches op het mooie Duitse circuit. Hij ontving hiervoor dan ook de eerste prijs. Scott heeft helaas niet alle IMBA jeugdwedstrijden kunnen rijden, maar is alsnog 5e in het kampioenschap geworden. Hij was niet de enige Nederlander op het podium in Duitsland, want ook Danny van den Bosse heeft een uitstekende wedstrijd gereden. Hij behaalde de 3e, 2e en 5e plek, wat hem in totaal op plaats 3 bracht. Een mooi resultaat dat hem ook in het kampioenschap de 3e plaats oplevert! Daarmee heeft hij in het IMBA kampioenschap 2018 de beste uitslag van de Nederlandse rijders. Tot slot hebben ook Nina Dijkman en Ferry Mulder hun beste beentje voorgezet gedurende alle IMBA wedstrijden. Nina Dijkman noteerde in Weilerswist de 13e plek in totaal en Ferry Mulder werd 15e. Voor de totaalstand betekende dit dat Nina uitkomt op een 8e plek, een zeer mooie prestatie. Ferry Mulder scoorde in totaal de 14e plaats.


Deel dit Artikel met je netwerk