Dames- en zijspan-team bij de IMBA in Oostenrijk

Eindelijk was het dan zo ver voor het IMBA Dames team, hun eerste wedstrijd van het seizoen! En dat was direct zeker niet de minste, ze mochten afreizen naar het mooie Feldkirch in Oostenrijk. Een circuit tussen de bergen, waar altijd volop publiek aanwezig is. De dames waren niet alleen, in Feldkirch werd namelijk ook de tweede ronde van het IMBA EK Zijspan verreden.
De Nederlandse afvaardiging die voor de wedstrijd van 26 juni naar Oostenrijk vertrok bestond uit 8 dames en 6 zijspancombinaties.

Damesteam
Al direct bij de tijdtraining en eerste manche werd duidelijk dat er flink doorgereden werd in het dames EK. De dame waarop de achtervolging ingezet moest worden was Steffi Laier, uitkomend voor het Belgische team. Zij bleek op het Oostenrijkse circuit niet te kloppen en won alle drie de manches. Maar daarbij werd ze gevolgd door onze dames in het oranje! Britt van der Werff kon haar draai goed vinden in Feldkirch en behaalde mooie resultaten: drie keer een tweede plek! Dat leverde uiteraard een podiumplaats op: P2!
Naast Britt op het podium, Jenitty van der Beek! Ook Jenitty reed sterk in Oostenrijk en haar inzet werd beloond. Zij scoorde een 4e, 3e en 4e plaats, waarmee ze derde in de daguitslag werd.

De sfeer in het team was geweldig en de dames hebben een zeer gemoedelijk en gezellig weekend gehad. Alle dames hebben zich goed vermaakt, maar ook super goed laten zien op het circuit. Britt en Jenitty scoorde een beker, maar ook de rest van team Nederland was goed aanwezig!
Kimberley Braam werd 6e in de daguitslag, Cynthia Swets scoorde de 8e plaats en Kaylee van Dam de 10e plek. Jongedames Demi Lageman en Tara Noordman werden uiteindelijk 17e en 18e. Wegens een eerder opgelopen knieblessure kon Angela Lageman helaas niet van start gaan. Ze was uiteraard wel aanwezig om haar zus en teamgenoten aan te moedigen, wat ze samen deed met teamleiders Jaco Sterkenburg en Reiny Essenstam.

Zijspanteam
De zijspanrijders gingen met veel enthousiasme naar Oostenrijk, waar zij de strijd aan gingen met Belgische, Duitse, maar vooral Zwitserse en Oostenrijkse teams aangingen. Frank Mulders en Aivar van de Wiel traden aan in het gele leadershirt. Maar direct in de training zagen we dat de buitenlandse rijders de vaart er ook goed in hadden zitten.

Frank Mulders en Aivar van de Wiel gingen zeer sterk van start in de eerste manche, maar helaas ging het mis in de laatste ronde van de wedstrijd. Bakkenist Aivar kwam ten val en kon de wedstrijd niet afmaken. Aangezien er rijders gedubbeld waren, leverde de manche alsnog een 12e positie op. Henry van de Wiel (vader van) besloot de plaats van Aivar in te nemen voor de tweede en derde manche. Samen met Frank Mulders werd hij twee keer tweede, achter het Oostenrijkse team Benjamin Weiss en Patrick Schneider.
Aaron Bens en Joep van Leuken streden goed in het veld mee, met hun 7e, 10e en 6e plek werden zij 7e in de daguitslag. Björn en Sten van den Heuij kenden pech in de tweede manche, zij behaalden de finish niet. Met de 14e en 11e plek in de andere manches, werden zij totaal 16e. Jeroen en Eva Visscher kwamen uit op een 14e plek in de daguitslag. Marcel en Brian van Wanrooij werden 20e. Doordat bakkenist Henry van de Wiel overstapte naar Frank Mulders, moest Davy Ebben op zoek naar een vervanger op zeer korte termijn. Gelukkig werd deze gevonden in de Zwitserse SAM delegatie, waardoor Davy toch van start kon. Hij werd 21e.

Het podium in Oostenrijk bestond uit Benjamin Weiss/Patrick Schneider, Fabian Hofmann/Marius Strauss en Marcel Faustmann/Julian Zimmerman.
In de tussenstand is het nog steeds ‘oranje boven!’, met Mulders/van de Wiel op plaats 1, Bens/van Leuken op 2 en Visscher/Visscher op 3.

Aivar van de Wiel bleek uiteindelijk een gebroken schouderblad, rib en sleutelbeen te hebben, met bloed in zijn longen en een hersenschudding. Hij werd maandag in Oostenrijk geopereerd. Wij wensen hem een spoedig herstel en heel veel beterschap toe!

Volgende wedstrijden
Voor de dames komt de thuiswedstrijd, die gepland stond op 10 juli, helaas vooralsnog te vervallen. Hun volgende wedstrijd staat daarmee gepland op 7 augustus in het Belgische Warsage. De zijspanrijders moeten iets lang wachten op hun volgende wedstrijd, namelijk tot 28 augustus in het Franse Wingles.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *