Dames IMBA EK Holten met volop oranje!

Het prachtige circuit de Zuurberg van MAC de Holterberg in Holten was op zondag 14 april het strijdtoneel voor het eerste IMBA EK van de damesklasse.
Nederland had een groot team met maar liefst 14 enthousiaste dames! Aan het starthek verschenen ook rijders uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Denemarken. Het is een mooie dag geweest waarbij onze dames mooie manches hebben geleverd.

De winst ging alle drie de manches naar Steffi Laier (uitkomend voor België), maar op plaats twee en drie eindigden onze Nederlandse Britt van der Werff (2) en Kaylee van Dam (3).

Direct goed vooraan in het startveld was Steffi Laier telkens te vinden. Zij nam direct in de eerste ronde de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Dit bleek later niet alleen het geval voor de eerste manche, maar ook de tweede en derde werden volledig door Steffi geleid. Regerend IMBA kampioen Britt van der Werff reed erg sterk in Holten. Zij finishte alle manches op de tweede plaats en kwam daarbij per manche een stukje dichter bij Steffi.

De Engelse Kathryn Booth liet zich goed zien in het deelnemersveld en reed netjes voorin. Kaylee van Dam liet echter als vroeg in de manche zien sneller te zijn en passeerde haar zowel in de eerste als tweede manche voor plek 3. Ook in de derde manche kwam Kaylee als derde over de finish, wat haar een mooie trofee opleverde.

Het groepje dames dat zich rond plek 5 tot 10 bij de manches verzamelde bestond uit Cynthia Swets, Anaïs Nowakowski (B), Annika Erpeka (D) en Lynn Snoek. In de eerste manche moesten Lynn en Cynthia uiteindelijk genoegen nemen met plaats 7 en 8. Maar in de tweede manche zette Cynthia nog een tandje bij, waarmee ze 6e werd met 0.5 seconden verschil op Annika Erpeka (D). In de laatste manche kwam Lynn juist weer wat meer naar voren, waarbij zij de 8e plaats binnen kon halen.

Alle dames bleken goed aan elkaar gewaagd en gingen sportief de strijd met elkaar aan bij de intensieve wedstrijd van drie manches en twee trainingen. Zij hebben een mooie wedstrijd verzorgd onder teamleiding van Jaco Sterkenburg en Reiny Essenstam. Op naar de volgende wedstrijd in mei, die in Frankrijk verreden zal worden.
De totaaluitslag van Holten is als volgt:

Totaal uitslagen:
2e – Britt van der Werff #4
3e – Kaylee van Dam #2
8e – Cynthia Swets #6
10e – Lynn Snoek #108
11e – Nanou Vangenechten #5
15e – Zoë Cobussen #7
16e – Demy van Brenk #105
19e – Nina Dijkman #103
22e – Wina Verstappen #101
23e – Ragne van der Velden-Ruijs #9
24e – Gemma Lindner #109
25e – Miranda van Maurik #104
26e – Meike Verstegen #8
27e – Tess van Maris #3

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *