Dames op het podium in Engeland

Het damesteam is afgereisd naar Engeland voor hun volgende IMBA wedstrijd. Locatie was het mooie circuit van Lower Drayton. Nederland heeft mooie prestaties neergezet:
1. Britt van der Werff
2. Amber Simons
4. Kaylee van Dam
6. Cynthia Swets

Volledige wedstrijdverslag

Vrije training: De baan was goed, ondanks de vele regen van zaterdag. Er waren natte plekken, maar het droogde gelukkig hard. De dames hebben de baan kunnen verkennen.

Tijdtraining: Amber en Britt zetten een tijd met 0.04 verschil tussen elkaar. De baan werd steeds beter, dat was duidelijk te zien. Kaylee kon geen snelle tijd zetten in verband met enkele gele vlaggen. Ook Cynthia had hier last van.

1e manche: Het was een prachtig zicht, plaats 1-2-3-5 waren oranje! Amber en Britt zijn zeker aan elkaar gewaagd. Amber maakte echter een foutje, waar Britt van kon profiteren. Vanaf dat moment heeft Amber de wedstrijd op de tweede plaats uitgereden. Kaylee was hevig in strijd om haar derde plaats te behouden, dat lukte tot en met de finish. Een mooie 6e plaats ging naar Cynthia, een mooi resultaat aangezien ze wat wedstrijdritme mist.

2e manche: Dit keer was een Engelse dame als eerste weg. Na twee bochten hadden Britt en Amber de koppositie overgenomen. Dit keer maakte Britt een foutje waardoor Amber op één kwam te liggen. In de laatste ronde maakte ze een stuurfoutje, waardoor Britt de winst kon nemen.
Kaylee reed rots vast op plek 4 en Cynthia werd 7e.

3e manche: Weer een mooie start, met Britt op kop, gevolgd door Cynthia op 3, Kaylee op 5 en Amber op 6. Dit keer was Amber goed op dreef, ze kon Britt passeren en won de manche. Na een hele mooie strijd van Kaylee moest ze toch haar meerdere erkennen aan een Engelse rijdster. Jammer, want hiermee verloor ze haar 3e plek op het podium. Cynthia was wederom netjes 6e.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *