Drie Nederlanders in de top tien in IMBA Open in Frankrijk


Dit artikel is geplaatst op: 26 juni 2017

De rijders van het Nederlandse IMBA team hebben in Frankrijk goede resultaten neer gezet. Zowel Menno van Meer, Jarno Verhorevoort en Niels de Klein wisten in de top tien te eindigen. Daarnaast werd Ryan Verhagen veertiende en Enrico Schell moest genoegen nemen met een negentiende plaats.

Tijdens de kwalificatie trainingen kende het Nederlandse team een stroeve start. Beste Nederlander was Menno van Meer die een tiende tijd op de klokken wist te zetten, één plek boven Jarno Verhorevoort die uit kwam op een elfde tijd. De veertiende tijd was er voor Ryan Verhagen, vijftiende Niels de Klein en Enrico Schell trainde als twintigste.

Toen het starthek viel voor de eerste manche kwam Jarno Verhorevoot goed weg en kwam als vierde door de eerste bocht. Het rijden ging beter dan in de training en Jarno kon goed mee komen met de top vijf. Met constante rondetijden werd hij uiteindelijk als vijfde afgevlagd. Menno van Meer kende een slechte start en begon vanaf een zestiende plaats aan zijn wedstrijd. Na een langzame maar keurige inhaalrace kwam Menno op een negende plaats over de finish. Ook Niels de Klein kende een moeizame start en vanaf de zeventiende plaats begon hij aan zijn wedstrijd, meteen in de tweede ronde wist hij meerdere plaatsen goed te maken en gedurende de manche schoof hij steeds verder door naar voren. Met nog twee ronden te gaan, reed Niels op een tiende positie en deze wist hij gecontroleerd vast te houden tot aan de finish. Ryan Verhagen kende een start in de middenmoot waarna hij meteen goed in zijn ritme zat. Echter maakte hij in de loop van de wedstrijd enkele foutjes waardoor hij genoegen moest nemen met de twaalfde plaats. Enrico Schell kende een moeizame start in de manche en had moeite om het circuit onder de knie te krijgen. Hierdoor zat er niet meer in dan de achttiende plaats.

In de tweede manche kende Menno opnieuw een slechte start maar nu wist hij zich sneller op te werken naar voren. Het rijden ging goed en de ene na de andere rijder werd door Menno gepasseerd. Dit leverde op de finish een dik verdiende zesde plaats op, Jarno kende wel een goede start maar doordat hij in de eerste ronde zijn motor dood remde moest ook hij aan een inhaalwedstrijd beginnen. De rijder uit Helmond wist het tempo de hele manche hoog te houden en dit leverde hem een zevende plaats op. Niels kende in de tweede manche een goede start en kwam in de eerste ronde door op de achtste plaats. Nadat Niels een plaatsje winst had geboekt en zevende lag sloeg de vermoeidheid toe waardoor hij het tempo moest laten zakken en zodoende genoegen moest nemen met de elfde plaats. Ryan kende in de tweede manche opnieuw een goede start waardoor hij wederom in de middenmoot aan zijn wedstrijd kon beginnen. Door het stof was het moeilijk rijden en waren er veel valpartijen. Echter hield Ryan zijn hoofd er goed bij en met een constant tempo kwam hij als twaalfde over de finish. Op nieuw kende Enrico een moeizame wedstrijd, na wederom een matige start had hij het nog steeds niet naar zijn zin op de baan en werd als zeventiende afgevlagd.

In de derde manche kende Menno een goede start totdat hij in de tweede bocht kreeg af te rekenen met een blockpass. Hierdoor zag hij zijn goede start verloren gaan en moest hij als nog in de achtervolging. Het rijden ging wederom goed met Menno waardoor hij alsnog een keurige zesde plaats wist te scoren. Niels kwam slecht van zijn plek maar geholpen door enkele valpartijen kwam hij na de eerste ronde alsnog door op de vijftiende plaats. Gedurende de manche werkte Niels zich op naar een tiende plaats. Hier werd hij nog wel een aantal ronden onder druk gezet door een tweetal rijders maar hij slaagde erin om zijn positie vasthouden. Ryan dook als zesde de eerste bocht in maar hij had moeite met het circuit dat door het sproeien nog al glad was geworden. Door de gladheid kwam hij tot twee keer toe ten val waardoor hij uiteindelijk als twaalfde over de finish kwam. Voor Enrico was het in de derde manche helaas hetzelfde verhaal als in de eerste twee reeksen en na een moeizame start moest hij zijn weg naar voren proberen te vinden. Op het moeilijke circuit betekende dit voor hem opnieuw de zeventiende plaats. In de deze manche kwam Jarno opnieuw goed weg en dit resulteerde in een derde plaats na de eerste bocht. Helaas kreeg de Suzuki-rijder meteen in de eerste ronde af te rekenen met een lekke achterband waardoor hij het tempo moest laten zakken. Hierna besloot Jarno om op een veilig tempo de wedstrijd uit te rijden en zodoende nog enkele punten te pakken voor het kampioenschap.

Daguitslag IMBA Open Frankrijk:

1 Paul Stander 159 Pnt

2 James Dodd 155 Pnt

3 Luke Burton 144 Pnt

6 Menno van Meer 123 Pnt

9 Jarno Verhorevoort 107 Pnt

10 Niels de Klein 103 Pnt

14 Ryan Verhagen 93 Pnt

19 Enrico Schell 71 Pnt


Deel dit Artikel met je netwerk