Eerste EK Open klasse in Wisskirchen

Na twee jaar afwezigheid mochten de EK Open Inters weer van start. Na de afgelaste wedstrijd in Tsjechië reden William Thijssen en Demyan van loon naar Wisskirchen in Duitsland waar deze jongens naar eigen zeggen een mooie baan met hoogteverschil, technische bochtjes en veel stenen met 25 deelnemers uit 5 landen deelnamen.

De tijdtraining ging goed bij Demyan en had een 15de tijd, ook bij William met een 18de tijd.

Na wat regenbuitjes gingen ze van start. In de eerste manche kwam Demyan niet zo goed weg van het hek, maar kon toch snel wat plaatsjes goed maken om uiteindelijk als 14de te eindigen. Ook William maakte wat plaatsjes goed om uiteindelijk als 19de te eindigen met veel stenen tegen zich aangehad te hebben.

De tweede manche was de start met veel regen en startte Demyan van Loon op de 11de plaats door de modder en hevige regen moest hij zijn bril afzetten en werd 13de. Ook William Thijssen zat het niet mee waar hij al menige stenen had gehad kwam hij ten val en eindigde als 21ste.

De derde manche was er nog meer regen gevallen en zou een echte modder race worden. William ging als 12de van start en bleef goed doorgaan om toch in de modder als 13de te eindigen. Demyan reed in het hek en moest als laatste beginnen toch kon hij in de eerste ronde meteen veel plaatsen goed maken en klom op naar de 8ste plaats, maar door de modder moest hij paar ronde voor het einde de wedstrijd helaas verlaten door een kokende motor doordat de radiators vol zaten met modder en eindigde als 15de .

Totaal 13de Demyan van loon en 18de William Thijsen, de overwinning ging naar Duitsland.

Demyan en William waren toch tevreden over het rijden in deze slechte weersomstandigheden  en hebben veel zin in naar de tweede wedstrijd dat België zou zijn maar ook die is afgelast en nu 4 september naar Gutenswil in Zwitserland succes.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *