Eerste plaatsen IMBA teams 2018 bekend


Dit artikel is geplaatst op: 6 februari 2018

Altijd al een IMBA wedstrijd willen rijden? Dit is je kans!

Het seizoen start weer bijna, dus tijd om de eerste rijders van de IMBA teams bekend te maken. Conform MX Reglement komen de eerste drie rijders van het team uit de eerste tien van het eindklassement van het NK 2017. Deze personen hebben wij benaderd en de volgende rijders hebben aangegeven MON te willen vertegenwoordigen tijdens het EK dit jaar:

EK team Zijspan
1. Frank Mulders en Henry van de Wiel
2. Lins Stijnen en Enrico Meulenbroek
3. Thom van de Lagemaat (bakkenist n.t.b)
Teamleider: Jaco Sterkenburg

EK team Dames
1. Demi Verploegh
2. Cynthia Swets
3. Mandy Vogelzang
Teamleider: Jaco Sterkenburg/Jeremy Hoedemakers

EK team Open klasse
1. Niels de Klein
Teamleider: Mark Pluijm

EK team MX 2
Uit de eerste 10 van de NK stand 2017 zijn geen gegadigden. Dus volop kans voor alle rijders in de MX 2 klasse om zich te selecteren tijdens de selectiewedstrijden de komende weken!

Er is plaats voor 7 rijders in een team!

De overige plaatsen in de EK teams worden vergeven aan de hand van de selectiewedstrijden die de komende weken verreden worden. Belangrijk om te weten is dat het dit jaar weer mogelijk is om aan maximaal drie wedstrijden om het E.K (U.E.M) en W.K/Nationencup (F.I.M) of andere WK / Europese competities deel te nemen, terwijl je ook aan de IMBA competitie deelneemt. Is er een IMBA en FIM wedstrijd op dezelfde dag, dan moet je voorkeur geven aan de IMBA wedstrijd.

Per team vaardigen wij dit jaar 7 rijders c.q. zijspancombinaties af. In de klassen Zijspan en Dames zijn dus nog 4 plaatsen vrij. In de MX Open klasse 6 plaatsen en in de MX 2 klasse 7 plaatsen. Met name dus volop kans in de soloklassen voor rijders die voorgaande jaren net buiten de boot vielen. Grijp die kans, wij vinden het leuk hem je te geven!

Selectiewedstrijden 2018

De selectiewedstrijden vinden plaats op de volgende data:

Zijspan:

  • 08-04-2018 Den Hout (let op: 1 selectiewedstrijd!)

Dames:

  • 04-03-2018 Mill
  • 11-03-2018 Biest-Houtakker
  • Reservedatum: 25-03-2018 Horst

MX 2 en MX Open Inters:

  • 04-03-2018 Mill
  • 25-03-2018 Horst (tijdens Galvincup!)
  • Reservedatum: 01-04-2018 Zijtaart

Wij wensen de enthousiastelingen die tot nu toe geselecteerd zijn heel veel succes en plezier tijdens de IMBA wedstrijden. De IMBA kalender is voor alle klassen weer goed gevuld. Wij vinden het dan ook erg jammer, dat MON -als een van de grootste IMBA bonden- niet alle klassen een EK in eigen land kan bieden. MCC Meijel organiseert op 30 september een EK Zijspan, voor overige aangesloten MON clubs is het dus nog mogelijk om een aanvraag voor een IMBA wedstrijd in te dienen voor de klassen Dames, Open en MX 2.

Kijk op de pagina ‘Europees‘ voor meer informatie over IMBA, of bekijk het IMBA reglement.

 


Deel dit Artikel met je netwerk