Geen Regiocompetitie Noord in 2018


Dit artikel is geplaatst op: 8 januari 2018

Helaas zal de Regiocompetitie Noord in 2018 niet van start gaan.

Op de Algemene Leden Vergadering van 16 november in Joure was een zeer gering aantal clubs van Regio Noord aanwezig. Een van de agendapunten was of we nog door moesten gaan met de competitie in 2018. In 2017 werd de Regio Noord competitie bij een aantal clubs gecombineerd met een clubcross, maar ook dit had niet die boost gegeven die de competitie nodig had. Het aantal licenties in het Noorden is dit jaar drastisch verlaagd en dat heeft ook bijgedragen aan deze desinteresse. Op de vraag van MON of het nog zin heeft om de competitie aan te houden kwam het unanieme antwoord van de clubs om de competitie in 2018 geen vervolg te geven.

Is er dan helemaal geen interesse in de noordelijke provincies voor MON? Integendeel, het aantal evenementen neemt fors toe, meestal weekendevenementen. Zo organiseerde men onder de vlag van MON in Laren, Wichmond, Boerenrock en Balkbrug succesvolle evenementen. In 2018 gaan daar zelfs nog meer evenementen bij komen! De grote evenementen Hexel on Wheels en Holterbroek/Eibergen zullen georganiseerd worden als Bijzonder Evenement en ook Emmen zal in 2018 nog op de kalender komen. Allemaal vruchtbare evenementen, zowel voor de rijders als voor onze vereniging.

MON hoopt dat de rijders juist door deelname aan dit soort evenementen gaan afwegen of een MON licentie voor hen rendabel is. Bij voldoende licenties zal MON overwegen om de Regiocompetitie Noord nieuw leven in te blazen. Dat zou uiteraard ook in een andere vorm kunnen zijn. Zodra MON besluit hier weer mee te starten, dan zal dat via de bekende kanalen (waaronder de website, nieuwsbrief en Facebook) bekend gemaakt worden.


Deel dit Artikel met je netwerk