Geslaagde wedstrijd IMBA MX2 België

Op zondag 12 juni is het Europees Kampioenschap begonnen voor de MX2 klasse! ‘t Fort van Koningshooikt was hun prachtige strijdtoneel voor de eerste wedstrijd. Vanuit Nederland waren drie rijders van de partij: Ilja Rutten, Kevin Buitenhuis en Twan de Weerd. Alle drie kijken zij terug op een geslaagde wedstrijd!

Ilja Rutten: ‘Dit was mijn eerste IMBA wedstrijd ooit, ik had er enorm veel zin in. Ik voelde me in de vrije training goed op de harde en technische baan. Voor de tijdtraining was de baan een beetje nat gemaakt, waardoor we nog meer grip hadden. Mijn tijd leverde me de 4e plek op, dus een goede plaats achter het starthek.
In de eerste manche was mijn start wat minder, ik kwam op een 9e plek door. Vervolgens werd ik opgehouden door een andere rijder en verloor de aansluiting naar de kopgroep. Uiteindelijk kon ik nog doorrijden naar een mooie 5e plaats.
Bij de start van de tweede manche was het dringen in de eerste bochten. Ik kwam als 6e door en heb in een goed sterk tempo naar voren kunnen rijden. Daarmee eindigde ik op de derde plek!
De derde en laatste manche had ik kopstart en kon ik een tijdje op de tweede plaats rijden. De harde baan en het feit dat we 5 keer moesten rijden, ging toch een beetje zijn tol eisen, waardoor ik een beetje moest afzwakken. De laatste manche sloot ik als 4e af, wat een 3e plaats in de totaaluitslag betekende. Een podiumplaats, waar ik uiteraard super blij mee ben! Graag wil ik mijn sponsoren bedanken, op naar de volgende EK wedstrijd in augustus!’

Twan de Weerd: ‘Tijdens de tijdtraining wist ik verschillende goede rondjes te rijden. De snelste ronde resulteerde in een mooie 6e plaats.
De 1e manche was ik goed weg uit het hek, alleen werd ik naar buiten gedrukt tijdens de start, waardoor ik niet goed begon. Het rijden ging niet slecht en doordat ik constante ronden reed, wist ik in de laatste ronde nog iemand in te halen. Uiteindelijke finishte ik als 7e.
De 2e manche was de start weer niet goed en kwam ik de eerste ronde als 12e door. Het rijden ging goed en ik wist nu als 6e te eindigen.
In de 3e manche was de start goed, als 4e kwam ik door. In de 2e en 3e ronde werd ik ingehaald waardoor ik op een 6e positie kwam te rijden. Het rijden ging weer lekker en finishte weer als 6e. In totaal werd ik 7e in de daguitslag, een prima resultaat! Het was een geslaagde dag in Koningshooikt.

Kevin Buitenhuis: ‘Zaterdags zijn wij naar het circuit gegaan en alles was tip top geregeld door teamleider Corrie Cuppen. Op deze zaterdag mochten we al een aantal verkenningsrondes maken, wat we op advies van Corrie ook gedaan hebben. Lekker 2 x 15 minuten de baan kunnen verkennen en in het ritme kunnen komen.
In de tijdtraining op zondag heb ik een paar rondjes kunnen aanzetten en ben uiteindelijk op een 8e tijd uitgekomen.
Eerste manche: Aan de binnenkant kon ik een goede start pakken, rond een plekje of 8 de bocht in. Snel kon ik opklimmen naar plek 4. Terwijl ik in strijd was om plek 3 schoot de ketting van het achterwiel door een diep spoor. Zo snel mogelijk heb ik de ketting er weer omgelegd en vanuit plek 14 heb ik nog terug kunnen rijden naar plaats 12.
Tweede manche: Een iets mindere start, maar alsnog kon ik goed opklimmen naar voren. Ik eindigde net aan het achterwiel van landgenoot Ilja Rutten op plaats 4.
Derde manche: Een super start voor team Nederland! Ilja op 1, ik op 3 en Twan op plaats 4. Direct heb ik de aanval ingezet op Ilja en na een aantal rondjes strijden samen doorgeschoven naar plek 2. Daarna geprobeerd om naar de kopman toe te rijden, maar deze was helaas al te ver weg.
Eind uitslag: een mooie vijfde plek voor mij. Op naar de volgende wedstrijd in Duitsland – Ohlenberg!

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde dag in Koningshooikt. Twan, Ilja en Kevin willen teamleider Corrie Cuppen nogmaals enrom bedanken, alles was uitstekend geregeld bij de wedstrijd.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *