Goed bezochte eerste IMBA in Wohlen (Zijspan)

Op zondag 7 april werd de eerste IMBA wedstrijd van het seizoen verreden. Dit was een wedstrijd voor de zijspanklasse op het prachtige circuit in Wohlen (Zwitserland). Het organiseren van een mooi evenement kun je aan de Zwitserse SAM goed overlaten; het circuit was afgeladen vol met bezoekers die stonden te juichen voor alle rijders. Drie combinaties reisden namens Nederland af om MON te vertegenwoordigen; Frank Mulders met Marc van Deutekom (#1), Koen Grondman met Niels Wesselink (#104) en Winston Derksen met Ross Vincent (#8). Onder begeleiding van teamleider Jaco Sterkenburg zetten zij nette prestaties neer!
De winst van de dag ging naar de Zwitserse Marco Heinzer en Meinrad Schelbert.

Tijdtraining:
Frank Mulders/Marc van Deutekom moesten in de tijdtraining moesten ze nog een beetje in het ritme komen. De baan was nat vanwege de dauw in het begin van de ochtend. Alsnog zetten zij een nette 5e tijd neer. Dat was één plekje voor Koen Grondman/Niels Wesselink. Lange tijd stonden zij op plaats 2, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een mooie 6e tijd. Voor Winston Derksen/Ross Vincent was het hun allereerste IMBA wedstrijd. Zij hadden in de training wat problemen met de koppeling, maar noteerden een prima 12e tijd.

Eerste manche:
Een goede start voor Nederland, op posities 2, 4 en 9. Derksen/Vincent remden helaas hun motor dood in de eerste ronde, waardoor ze als laatste wegreden. Een flinke tegenvaller, maar alsnog kwamen ze als 10e over de finish. Een geweldig resultaat!
Mulders/van Deutekom lag lang op de tweede plek, totdat er linkse bakken voorbij kwamen. Die waren in het ‘voordeel’, waardoor Mulders/van Deutekom de 5e plaats behaalden.
Grondman/Wesselink leverde een mooie strijd met Christian Hentrich. Zij wisten deze combinatie voor te blijven en werden beloond met de 6e plek.

Tweede manche:
Er werd geen water meer op de baan gebracht voor de tweede manches, de zon stond mooi op het circuit.
Wederom ging Nederland goed van start. Helaas was er een startcrash van 5 combinaties, daar was niemand van ons team bij betrokken. Onze mannen in het oranje kwamen achter elkaar over de finish, op plaats 5, 6 en 7. Met op 5 Mulders/van Deutekom, gevolgd door Derksen/Vincent en Grondman/Wesselink.
Winston Derksen en Ross Vincent reden geweldig in dit zware internationale wedstrijdveld en lieten goed zien wat zij met hun jonge leeftijd allemaal kunnen!

Derde manche:
Mulders/van Deutekom moesten na wat tikken gehad te hebben bij de start, achteraan aan de wedstrijd beginnen. Derksen/Vincent daarentegen had een goede start. Zij konden dit super volhouden, wat voor hen een 5e plaats opleverde! Mulders/van Deutekom klom met al zijn ervaring alsnog naar een 7e plek. Voor Grondman/Wesselink was een 11e plek weggelegd in deze laatste manche.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, zeker voor onze twee jonge teams (Derksen/Vincent en Grondman/Wesselink).

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *