Het 24-uurs Solexrace Festival has it all!

Gas op de plank in Heeswijk-Dinther!

Het weekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus is het gás op de plank in Hezik op het terrein aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther. Met ronkende motoren, een scheepslading muziek in allerlei genres op maar liefst vier podiums, liters dorstlessers, kilo’s hongerbestrijders, ronkende Brascross motoren in allerlei categorieën, 24- uur solex ‘geweld’ op een gewijzigde route en op zondag ook nog een vracht leut voor de kinderen. En dan vertellen we nog niet eens alles.  Het 24-Uurs Solex Race Festival has it all. Let the party begin!

Het 24-Uurs Solex Race Festival is er eentje in de buitencategorie. Na twee jaar noodgedwongen stilte is het tijd voor een driedaagse storm. Geen wervelwindje, maar een orkaan met mythische afmetingen en her en der vertier tornado’s in allerlei varianten. 

Zo zijn er de 24-Uurs Solexrace teams die al doende geld inzamelen voor KiKa. Fris en fruitig staan zij zaterdag 27 augustus om 17.00 uur aan de start om een dag later op datzelfde tijdstip te finishen minus fris en fruitig.  Zowel bloedfanatiek als creatief en voor the fun.  Niet onbelangrijk. Voor Kinderen Kankervrij werd al ruim € 300.000 ingezameld.

Dan is er een Brascross voor álle leeftijden waar iedereen die iets heeft met een motor(tje) helemaal in los kan. Variërend van een grasmaaier, quad, (cross)motor tot een auto of vrachtwagen. Het kan en mag allemaal. Verplicht verkleed en/of met een gepimpt voertuig.

Er is muziek in zeer uiteenlopende genres. Van vinyl, pop, rock tot Nederlandstalig, carnavalesk en in alle gevallen feestelijk. Op de podiums van de Solex- en Brascrosstent, het grootste Bruine Café in Nederland en bij Smèrrig pakken opgeteld 75 acts uit. Het is er meer dan goed (ver)toeven. Je zou er willen overnachten. Dat kan daar niet maar wel op de tijdelijke bij het festival behorende camping.

Voor de jeugd is er op zondag een speciaal kinderprogramma. Zij kunnen zich vermaken op de enorm grote klimtoren, stuiteren op de trampoline en op de luchtkussens en zich laten schminken. Er is een vingervlug optreden van (bier)goochelaar Sven Bosch en er kan gedanst worden met muziek van de Rollin dj en de band Hippe Gasten.

Zoals altijd wordt er stevig uitgepakt en is alles tot in detail geregeld. De voorspelling: Storm en code rood. Blijf niet thuis, maar laat je meesleuren en kom drie dagen helemaal uitwaaien met motoren, muziek en gezelligheid. Voor tickets en info: www.24uurssolexrace.nl

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *