IMBA competitie 2022

Na twee jaar van afwezigheid zijn alle voorbereidingen begonnen om in 2022 weer IMBA EK’s te kunnen organiseren. Er is een mooie kalender opgesteld en de eerste rijders in de diverse teams zijn inmiddels bekend.

De eerste teamplaatsen zijn vergeven op basis van de kampioensstand 2021.

De overige plaatsen worden vergeven op basis van drie selectiewedstrijden, deze zijn op de kalender te vinden. Mocht je als rijder interesse hebben om een plekje in het vaste team te bemachtigen, dan dien je ten minste één van deze wedstrijden deel te nemen. Na de laatste selectiewedstrijd worden de rijders in de betreffende klassen aangeschreven met de vraag of zij IMBA willen rijden. Daarbij geldt dat degene die het hoogst in de stand staat, het eerst de keuze krijgt om zich aan te melden. Rijders die daarbij aangeven alle wedstrijden te willen deelnemen, krijgen daarbij voorrang op rijdsters die slechts incidenteel willen deelnemen.

IMBA heeft tijdens het congres besloten dat het in 2022 voor alle landen mogelijk is om extra rijders af te vaardigen, indien de klasse nog niet vol is. Nederland mag reglementair 7 rijders per team sturen (8 in de damesklasse). Het team mag nu aangevuld worden met extra rijders, als er nog plaats is. Dit wordt dus per wedstrijd bekeken, extra rijders mogen vanaf de maandag voor de betreffende wedstrijd ingeschreven worden.

Dames team

# 6 Cynthia Swets

MX Open team

# 2 William Thijssen
# 5 Demyan van Loon

MX2 team

# 1 Ilja Rutten
# 2 Sacha Rutten

Zijspan team

# 1 Frank Mulders / Aivar v.d. Wiel
# 5 Davy Ebben / Noah Kuijpers
# 2 Marcel / Brian van Wanrooij
# 3 Jeroen / Eva Visscher

De volledige IMBA kalender is te vinden op onze evenementenpagina. Voor aanvullende informatie over het IMBA EK verwijzen we je naar www.imba-mx.com of kun je een mailtje sturen naar info@mon.nl.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *