IMBA Dames pakken de landstitel

De finalewedstrijd voor het EK dames is op zondag 25 september verreden in het Duitse Kleinhau. Met maar liefst 9 dames was Nederland zeer goed vertegenwoordigd! Er werd ontzettend goed gereden door onze dames en het resultaat mocht er dan ook zijn! De titel IMBA Kampioen ging naar Steffi Laier (België), maar alle overige prijzen waren voor Nederland! Ons team heeft de landentitel binnengehaald, een super prestatie van de dames.

Britt van der Werff is tweede geworden in het kampioenschap 2022 en mag zich daarmee vice-kampioen noemen. De titel van beste tweetakt-rijder was voor haar! Ook op de derde plaats regeert het oranje, namelijk van Jenitty van der Beek. Daar blijft het echter niet bij, want ook plaats 4 én 5 gaan naar onze eigen Nederlandse rijders. Vierde in de totaalstand is geworden Cynthia Swets en op de vijfde plaats is Kaylee van Dam geëindigd. Een laatste opmerkelijke prestatie kwam van Tara Noordman, zij ging naar huis met de trofee voor beste 85cc-rijder. Tara is elfde geworden in het totaalkampioenschap, erg netjes in een competitie met zoveel sterkere motoren.
Kimberley Braam is 14e geworden en Demi Lageman 15e, maar zij hebben beide een wedstrijd moeten missen.

Het waren in Kleinhau drie spannende manches, want al direct in de training bleken de dames aan elkaar gewaagd. Britt Jans-Beken ging de strijd aan met Steffi Laier (uitkomend voor België). Dat resulteerde in twee manches winst voor Britt Jans-Beken en één manche winst voor Steffi. In de daguitslag mocht Britt dan ook plaatsnemen op de hoogste trede van het podium!
Britt van der Werff werd eenmaal tweede en tweemaal derde, wat ook de derde plaats in het dagresultaat betekent. Jenitty van der Beek werd drie keer vierde.

De overige uitslagen van onze dames waren als volgt: Kaylee van Dam 7e, Cynthia Swets 8e, Demi Lageman 15e, Tara Noordmand 16e, Nina Dijkman 19e en Wina Verstappen 23e.

Alle uitslagen van het volledige weekend en het volledige IMBA kampioenschap kun je vinden op: http://www.imba-mx.com/

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *