IMBA EK MX2 team in het Duitse Ohlenberg

Op zondag 14 augustus mochten de MX2-mannen weer aan de bak voor het IMBA Europees Kampioenschap. Vol enthousiasme reisde ons team onder leiding van Corrie Cuppen af naar het Duitse Ohlenberg. Een prachtig circuit, met een harde ondergrond.

Het EK MX2 zou eigenlijk uit vier wedstrijden bestaan, maar helaas hebben de Franse en Italiaanse bond hun wedstrijd geannuleerd. Vandaar dat dit de tweede, maar ook tevens laatste wedstrijd van het kampioenschap MX2 was. Ilja Rutten, Kevin Buitenhuis en Twan de Weerd waren van de partij om Nederland te vertegenwoordigen! Met de scores van Belgiƫ meegerekend werd het een topweekend voor Twan de Weerd, hij eindigde op de derde plaats in het kampioenschap! De eerste plaats was voor de Belgische Ilan Heirwegh en de tweede plaats voor de Franse Nowak Quentin.

Twan de Weerd # 101: ‘Tijdens de tijdtraining eindigde ik op een 6e plaats. Het zat heel dicht bij elkaar met de rondetijden, dus dat gaf meteen aan dat het spannende wedstrijden zouden worden. Ik had een goede startplek voor de manches.
In de 1e manche wist ik kopstart te pakken, dit duurde helaas niet lang en ik zakte gelijk in de eerste ronde terug naar de 4e plaats. Het rijden ging verder goed en ik finishte op de 5e positie.
In de 2e manche kwam ik als 3e uit de 1e bocht. Tijdens de manche kwamen er 2 voorbij waardoor ik weer als 5e finishte.
De start van de 3e manche was nu iets minder, op plek 7 kwam ik de eerste bocht uit. Ik wist dat ik voor een Oostenrijker moest eindigen anders zou ik 4e in het kampioenschap worden. Gelukkig schoof ik vrij snel door naar de 5e plaats en reed ik achter degene die bijna gelijk stond in de punten. Met alle aanmoedigingen van de Nederlanders wist ik hem in de voorlaatste ronde in te halen! Daardoor finishte ik als 4e, wat mij een dagtotaal van de 5e plek opleverde.
En wat natuurlijk erg mooi was, ik werd hiermee derde in het kampioenschap!
Wederom wil ik Corrie Cuppen bedanken voor alle hulp, het was een super mooie wedstrijd’.

Kevin Buitenhuis # 7: ‘In de eerste ronden op het circuit heb ik rustig mijn rondjes gemaakt en gezocht naar grip en de juiste lijnen. Daarmee heb ik in de tijdtraining goed aan kunnen zetten om een mooie ronde te noteren. Uiteindelijk behaalde ik de 7e tijd.
De start van de eerste manche ging niet zoals gepland, door een foutje begon ik helaas als laatste aan de wedstrijd. Ik heb terug kunnen rijden naar een 10e plek.
In de tweede manche was de start redelijk, ik begon rond plaats 15 en kon terug rijden naar plaats 11. Enkele weken geleden heb ik een blessure opgelopen, waardoor ik nog niet helemaal fit genoeg was. Dit kon ik bij het rijden op deze baan goed merken.
Ook in de derde manche bleek dat de conditie nog niet was zoals voor de blessure. Ik heb geprobeerd om er het beste uit te halen en wist nog op de 12e plaats over de finish te komen.
Al met al ging het rijden goed, de baan lag er super mooi bij en alles was super voor ons geregeld door Corrie Cuppen.
We hebben een mooi weekend gehad met het Nederlandse IMBA team!’

Ilja Rutten #1: ‘Mijn tijdtraining niet zo als ik zou willen, ik kon mijn ritme niet vinden en maakte teveel kleine foutjes waardoor ik uitkwam op een 10e plek.
Mijn start in de eerste manche was best goed, waardoor ik doorkwam op een 6e plek. Ik kon mijn ritme direct goed vinden en het rijden ging een stuk beter als in de trainingen. De hele wedstrijd lang had ik twee Belgen in de rug, die goed druk gezet hebben. Ik kon dus niets verzwakken en ben zo geƫindigd op een 7e plaats, waar ik wel redelijk tevreden mee was.
De tweede manche was de start een stuk slechter, ik kwam op plek 13 te rijden. Het rijden ging niet zoals ik wilde. Aangezien ik als training voor deze wedstrijd twee dagen in Spanje ben gaan trainen, had ik mijn hele handen vol open blaren. Ik kon het stuur daardoor bijna niet meer vasthouden en heb geen druk meer kunnen zetten. Op safe heb ik de wedstrijd uitgereden, op plaats 13.
Voor de derde manche had ik mijn handen ingetapet en geprobeerd om met verdovende zalf in de handschoenen te komen. Het was echter geen optie meer om te starten, dat zou te gevaarlijk voor mezelf zijn. Ik sta momenteel tweede in het kampioenschap MX2 Inters en wilde niet het risico lopen van een blessure. Uiteraard vond ik het ontzettend jammer, maar de laatste manche ben ik niet van start gegaan. Ondanks het dus geprobeerd te hebben, geen fijn einde van de wedstrijd en het IMBA MX2 avontuur van dit jaar. Graag bedank ik iedereen die aanwezig was voor de goede zorgen.’

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *