IMBA EK Open klasse in Wisskirchen (D).

Gisteren reisde ons IMBA Open team met vier rijders af naar Wisskirchen (Duitsland) voor het tweede IMBA EK, samen met teamleider Isa de Gouw. Het was een wisselvallige wedstrijd met heel verschillende uitslagen voor ons team. Het uitdagende circuit en valpartijen maakte het niet gemakkelijk. Ilja Rutten werd totaal 11e, Rutger Baauw 13e en Demyan van Loon 24e.

Davey Nieuwenhuizen kwam helaas hard ten val in de eerste manche en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Namens Ilja, Demyan, Rutger, Isa en uiteraard MON; heel veel sterkte gewenst aan Davey.

Hieronder het wedstrijdverslag van ons team:

๐ˆ๐ฅ๐ฃ๐š ๐‘๐ฎ๐ญ๐ญ๐ž๐ง #๐Ÿ

Ik moest best wel wennen aan de baan, maar elk rondje in de vrije training ging wel beter. Het voelde al direct veel beter in de tijdtraining, waardoor ik de 2e ronde al een 7e tijd heb kunnen neerzetten.

1e manche: Start was erg goed rond de 7/8e plaats, in de 2e bocht helaas in aanraking gekomen met een andere rijder en daardoor ten val gekomen. Dus van allerlaatste terug moeten vechten met 20 sec achterstand op de voorlaatste rijder. Rijden ging super goed waardoor ik nog van p36 terug naar p24 kon komen.

2e manche: De start was ook weer goed in de top 10, het zat allemaal heel kort bij elkaar van de 2e tot de 12e plaats reden we wiel aan wiel achter elkaar de hele manche. Super sterke manche gereden en op p8 geรซindigd. Super tevreden mee in zoโ€™n sterk deelnemersveld!

3e manche: De start was echt geweldig waardoor ik als 1e de bocht in draaide maar een remfoutje maakte waardoor ik een paar plaatsen moest afgeven en zo op p8 de wedstrijd begonnen. Ik zat de 1e 3/4 rondes achter een Duitser die me heel erg ophield en door de eenlijnige baan was er moeilijk te passeren. Toen was ik het op een gegeven moment zat en heb ik hem er onderin gezet voor de pits. Jammer dat de kopgroep al 10/15 sec weg was, maar nog super door kunne rijden en nog tot aan t achterwiel van de 6e man kunnen rijden. Helaas was de manche te kort om nog de 6e plaats over te pakken!

Super weekend gehad met 3 goeie manches, jammer van de valpartij in de 1e manche wat me teveel punten heeft gekost. Totaal ben ik nog op een 11e plaats geรซindigd met een sterk deelnemersveld mag ik niet klagen!!

Op naar de volgende IMBA volgende week in Hummelo op een mooie zandbaan! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿฝ๐Ÿ˜Ž

๐ƒ๐ž๐ฆ๐ฒ๐š๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐‹๐จ๐จ๐ง #๐Ÿ“

We begonnen de dag met een vrije training, er waren veel deelnemers op af gekomen 36 dus een mooie groep. De baan goed verkent, snelle baan met van alles wat erin en vooral veel stenen. Daarna hadden we een aparte kwalificatie, ze hadden de baan goed nat gemaakt wat het voor mij wel lastig maakte . Ik zette een redelijke 16 de tijd neer.

1ste manche: Ik pakte een slechte start, zo rond de 20ste plaats en had veel moeite met de nog gladde baan. Ik verloor eerst een paar plekken door wat foutjes die ik daarna toch weer goed maakte. Helaas werd de manche vroegtijdig afgevlagd doordat Davey ten val was gekomen. Ik finishte 21ste.

2de manche: Wederom slecht weg. Toch had ik een beter gevoel op de motor en kon verschillende plekken goed maken. In de voorlaatste ronde reed ik mijn band lek terwijl ik op de 14de plaats reed, wel rustig uit kunnen rijden maar veel plekken verloren en uit eindelijk 27ste geworden.

3de manche: Weer een slechte start, rond de 20e plaats weg. Het rijden ging steeds beter en kon verschillende plekken goed maken op de lastige baan om in te halen. Uiteindelijk finishte ik als 16de.

De uitslagen zijn wat minder maar wel tevreden over de snelheid en het rijden, op naar Hummelo.

๐‘๐ฎ๐ ๐ญ๐ž๐ซ ๐๐š๐š๐ฎ๐ฐ #๐Ÿ’

Training had ik een goed gevoel op de baan en kon lekker me rondjes maken. In de tijdtraining had ik moeite om vrij baan te vinden en kwam niet verder dan een 19de tijd.

1e manche: ze hadden de baan erg nat gesproeid waardoor de eerste bocht glad was. Door slim binnendoor te sturen kwam ik op plaats 5 door de eerste bocht. In de eerste ronde verloor ik 2 plaatsen en daarna continu in de strijd gezeten voor plek 6. Uiteindelijk als 7de over de finish gekomen.

2e manche: Ik kwam bij de start bijna ten val waardoor ik achteraan aan de wedstrijd begon. Na de eerste ronde kwam ik door op plek 30. Het circuit was veel 1 lijn waardoor ik niet goed naar voren wist te komen. Uiteindelijk als 26ste over de finish gekomen.

3e manche was ik slecht weg met de start. Als 27ste kwam ik de eerste ronde door. Het inhalen was weer lastig en kwam uiteindelijk als 23ste over de finish.

Totaal 13de.

Volgend weekend hebben we onze thuiswedstrijd bij TCD Hummelo! Uiteraard hopen we daar ook weer op mooie resultaten!

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *