IMBA- en tweetaktrijder Danny Gerards neemt even afstand van de motorcross


Dit artikel is geplaatst op: 19 april 2017

Danny Gerards heeft besloten om de tijd te nemen om te overdenken wat hij wil met zijn motorcrosscarrière, laat zijn hoofdsponsor Ecomaxx weten.

“Dat betekent dat hij nu een stap terug doet om hier in alle rust een beslissing over te nemen. In de loop der tijd zal blijken wat de toekomst gaat brengen”, aldus een woordvoerster.

Gerards gooide vorig jaar nog hoge ogen als beste tweetaktrijder in het IMBA MX Open-kampioenschap en werd derde in het eindklassement. Daarmee was hij de best presterende Nederlander in de koningsklasse.

Gerards maakt niet alleen onderdeel uit van Team Ecomaxx, dat deelneemt aan motorcrosswedstrijden bij onder meer MON, hij speelt ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling en het testwerk van Ecomaxx.

Om de Ecomaxx KTM 250 cc tweetaktmotor van Gerards niet onnodig stil te laten staan, is besloten dat Roy Hoeijmakers het testwerk van Gerards tijdelijk overneemt. “Een logische keuze”, aldus Ecomaxx, “aangezien Hoeijmakers afgelopen winter al getest heeft voor Ecomaxx samen met Gerards.” Deze tijdelijke vervanging door Hoeijmakers zal duren zolang een definitief besluit op zich laat wachten. Gerards krijgt daarmee de tijd die hij nodig heeft om te beslissen over zijn motorcrosscarrière.

 


Deel dit Artikel met je netwerk