IMBA Kampioen zijspan 2022: Frank Mulders en Aivar van de Wiel

In het Zwitserse Amriswil is een groot feest gevierd voor Frank Mulders en Aivar van de Wiel. Hoewel hun laatste wedstrijd zeker niet zonder slag of stoot ging, hebben ze de titel wederom te pakken! Zij waren niet de enige Nederlanders op het podium, want de derde plaats ging naar Aaron Bens en Joep van Leuken. Daarnaast heeft het Nederlandse team de Nationcup, ook wel de landstitel genoemd, gewonnen!

Jeroen en Eva Visscher zijn vijfde geworden in het kampioenschap. Marcel en Brian van Wanrooij werden 8e.
Twee van onze combinaties moesten deze laatste wedstrijd helaas wegens omstandigheden missen, daarbij ging het om Bjorn en Sten van den Heuij en Davy Ebben met Joppe Susebeek.

Voor team Mulders/van de Wiel is dit een mooie beloning voor hun harde werk. Aivar raakte geblesseerd bij de IMBA wedstrijd in Oostenrijk en belande daar in het ziekenhuis. Door hard aan zijn herstel te werken kon hij nu weer met Frank de titel binnenhalen.

Zwitserland
De wedstrijd in Zwitserland ging voor onze Nederlandse mannen niet vanzelf. De Zwitserse, maar ook Duitse combinaties gaven goede tegenstand!
De eerste plaats in Amriswil ging naar Fabian Hofmann met Marius Strauss (SAM). De tweede plek was voor het Duitse team Christian Hentrich met Simon Lenz en de Zwitserse Nevio Käser met Jano Käser werden derde.

In de tweede manche ging het goed mis voor onze IMBA leader en sloegen Frank Mulders en Aivar van de Wiel stevig met zijspan over de kop. Zoals teamleider Jan Willem Moerman stelde: ‘dat stond niet in het draaiboek!’. Gelukkig konden ze verder rijden toen het zijspan weer op drie wielen stond en hebben ze zich nog terug gevochten naar plaats 6. Met de derde en tweede plek van de overige manches, werden ze vierde in totaal in Zwitserland. Dat was voldoende voor de titel!

De vijfde plaats ging naar Aaron Bens met Joep van Leuken, die met hun vijfde, vierde en vijfde plek netjes gereden hebben. Jeroen en Eva Visscher eindigden op de 9e plaats en Marcel met Brian van Wanrooij op plaats 12.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *