IMBA MX2 in Oostenrijk: Dann Bolink doet veel ervaring op


Dit artikel is geplaatst op: 4 juli 2018

Dann Bolink heeft tijdens de IMBA MX2 wedstrijd in het Oostenrijkse Feldkich veel ervaring opgedaan. Nadat Dann in 2011 IMBA MX2 Jeugdkampioen is geworden, kwam hij het afgelopen weekend voor het eerst in aanraking met de grote mannen in het IMBA MX2 kampioenschap.

De baan was hard met veel hellingen en afdalingen en op ditzelfde circuit zijn in de periode van 1975 t/m 1980 verschillende zijspancross Grand Prix’s georganiseerd. Ook de publieke belangstelling was geweldig want maar liefst 6000 mensen stonden langs het circuit om de wedstrijd te bekijken.

Nadat hij in de tijdtraining een eenentwintigste tijd neer had weten te zetten, pakte Dann in de eerste manche een goede start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij gelijk hard ten val en liep hierbij verschillende schaafwonden op. Ondanks dit begon hij aan een opmars naar voren en wist er toch nog een vijfentwintigste plaats uit te halen. In de tweede manche lette hij goed op in de eerste ronde en kwam rond de 23ste plaats voorbij start/finish. Door een constant tempo aan te houden en de rijders voor hem te volgen, sloot hij de manche af op een twintigste plaats.

Omdat er voor de derde manche was gesproeid, lag de baan er verraderlijk bij. Na een redelijke start wist Dann in de eerste ronde al op te klimmen naar een twintigste plaats maar helaas zorgde een valpartij ervoor dat hij terugviel naar een vijfentwintigste positie. In het resterende deel van de wedstrijd probeerde hij nog zover mogelijk terug naar voren te komen en finishte op een 22ste plaats.

De wedstrijd werd gewonnen door Andy Baumgartner voor Luca Bruggmann, Dann Bolink legde beslag op een 21ste plaats.


Deel dit Artikel met je netwerk