Jacky Tausch op een haar na derde bij IMBA EK MX 2 in Recoaro


Dit artikel is geplaatst op: 29 augustus 2017

Jacky Tausch is zondag vierde geworden tijdens het IMBA EK MX 2 in Recoaro (Italië) na een ijzersterke derde manche.

Joshua van der Linden werd zevende, Rico Lommers tiende, Jamie Lucas dertiende en Rik Rijkers zestiende.

Jacky Tausch kreeg na een matige start in de eerste manche vrij snel het juiste tempo in handen. Hij haalde de een na de ander in en kwam op een keurige zesde plaats over de finish. Ook in de tweede manche kon de start beter, maar herpakte hij zich snel en werd nogmaals zesde. De derde manche verliep vanaf het begin goed: na een prima start drukte Tausch goed door en was hij de derde in het deelnemersveld. Lange tijd wist hij zijn positie te handhaven, maar in de laatste ronde moest hij een beetje toegeven en werd hij als vierde afgevlagd.

Revanche

De wedstrijd van Joshua van der Linden begon beroerd, met een valpartij in de eerste manche en een inhaalrace tot gevolg. De jonge coureur uit Veen zette alles op alles en wist door een twaalfe plaats te behalen de schade enigszins te beperken. Revanche kwam voor hem in de tweede en derde manche, waarbij hij respectievelijk vijfde en zevende werd.

Net geen holeshot

Rico Lommers had bij aanvang van de eerste manche nét geen kopstart, maar gleed daarna onderuit en kwam later nogmaals ten val. Toch sleepte hij er tiende plaats uit. De tweede manche was zijn start iets minder en kwam Lommers als zesde door. Helaas viel hij opnieuw, wat hem veel tijd kostte. In het wiel van nummer tien kwam hij als elfde over de finish. De derde manche begon net zo goed als de tweede en ging verder in het kielzog van Van der Linden. Helaas tuimelde Lommers opnieuw. Hij werd als negende afgevlagd.

Zenuwen

Jaimie Lucas begon goed aan zijn wedstrijddag en kwam in de eerste manche als derde door de eerste bocht. Hierna wist hij het tempo goed vol te houden, alleen werd hij na enkele ronden wat zenuwachtig en begon hij foutjes te maken. Hierdoor viel hij terug naar de negentiende plaats. In de tweede manche kwam Lucas in de tweede bocht ten val, waardoor hij de wedstrijd vanuit de achterhoede moest voorzetten. Hij knokte zich terug naar de twaalfde plaats. De derde manche reed Lucas degelijk en kwam hij ondanks een paar kleine foutjes als tiende over de finish.

Tegenvallende toeren en temperaturen

Voor Rik Rijkers begon de wedstrijddag moeizaam, toen zijn motor bij de start van de eerste manche even wegviel in toeren. Gelukkig kon hij na dit oponthoud al snel enkele rijders inhalen, tot hij uit moest wijken voor landgenoot Joshua van der Linden. Hierbij remde hij te hard en kwam hij op het gesproeide circuit ten val. Maar hij herpakte zich en kwam als veertiende over de finish. Tijdens de tweede manche was de temperatuur al aardig opgelopen en dat zijn geen ideale omstandigheden voor Rijkers. Na een slechte start had hij moeite om terrein te winnen en kwam hij als zestiende over de finish. In de derde manche kwam de rijder uit Landhorst goed van zijn plaats bij de start, maar na een moeilijke eerste en tweede bocht moest hij alsnog achter in het veld beginnen. Hoewel het rijden op zich goed ging, wist Rijkers maar moeizaam plaatsen goed te maken en werd hij vijftiende.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit Artikel met je netwerk