IMBA MX2 in Koningshooikt


Dit artikel is geplaatst op: 12 juni 2017

Joshua van der Linden net naast het podium in IMBA MX2 in Koningshooikt maar blijft leider.

Joshua van der Linden van het Lakerveld Yamaha team is in de tweede wedstrijd om het IMBA MX2 Kampioenschap in het Belgische Koningshooikt net naast het podium geëindigd. Van der Linden kwam als leider in het kampioenschap naar deze wedstrijd en wist ook hier goed te scoren met een vijfde en een tweede plaats in de eerste twee manches. Helaas kreeg hij in de derde manche een tegenslag voor de kiezen waardoor hij niet verder kwam dan een elfde plaats. Met deze resultaten miste hij op drie punten het podium en werd vierde in het dagklassement. Wel blijft hij met dit resultaat aan de leiding staan in de tussenstand om het IMBA MX2 Kampioenschap.

Naast van der Linden wist ook Jacky Tausch met een tiende plaats in de top tien te eindigen. Tausch trainde als snelste maar helaas kwam het er in de manches door matige starts en valpartijen niet helemaal uit. Dit had tot gevolg dat hij genoegen moest nemen met een vierde, achttiende en tiende plaats in de manches.

Achter Tausch zagen we Rico Lommers en Erik de Bruyn op een elfde en twaalfde plaats in het dagklassement. Rico kwam in de eerste twee manches matig uit de start en kwam tijdens zijn opmars in beide manches een keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een dertiende en een tiende plaats. In de derde manche moest het dan maar gebeuren maar omdat hij bij de start te gretig was, reed hij tegen het starthek aan en moest opnieuw een inhaalrace rijden. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist na een sterk gereden inhaalrace op een negende plaats over de finish te komen. Erik wist in de eerste en derde manche op een achtste plaats over de finish te komen. Helaas kreeg hij in de tweede manche een tegenslag te verwerken waardoor hij niet verder kwam dan een negentiende plaats.

Rik Rijkers was in de eerste twee manches net buiten de top vijftien te vinden en werd zeventiende en zestiende. In de derde en beslissende manche slaagde hij er wel in om in de top vijftien te eindigen en werd toen na een fijn gereden wedstrijd als veertiende afgevlagd. Deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een zeventiende plaats.

Jamie Lucas sloot de dag af als twintigste. Nadat hij zijn machine in de eerste manche tot twee keer toe had stilgeremd en nog een keer ten val was gekomen, zat er niet meer in dan een vierentwintigste plaats. Voor de tweede manche werd besloten om een andere voorband te monteren. Toch had Jamie het moeilijk om in zijn ritme te komen en moest genoegen nemen met een zeventiende plaats. Voor de start van de derde manche constateerde Jamie een lekke voorband. Snel werd deze gewisseld zodat hij zonder problemen van start kon gaan. Na het vallen van het starthek zat hij er niet goed bij maar gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar voren en wist op een vijftiende plaats te finishen.

De overwinning in Koningshooikt ging naar Riccardo Vitaliani (3-4-1) voor Raymond Rowson (1-1-12) en Glenn Bielen (12-3-2).

Voor het volledige overzicht aan uitslagen kunt u kijken op de deze link.


Deel dit Artikel met je netwerk