KNMV-MON (O)NK Cross Country 2021

Beide bonden omarmen samen een nieuwe tak van motorsport. Op het gebied van motorcross was er al samenwerking, maar nu ook voor cross country. Goed nieuws dus voor de licentiehouders bij zowel de KNMV als MON! Graag presenteren we onze nieuwe competitie aan jullie.

Gezamenlijk cross country-reglement
Verschillende clubs organiseerden afgelopen jaar al een cross country-evenement en ook cross country vrije trainingen wonnen enorm aan populariteit. Daarom slaan KNMV en MON hiervoor de handen ineen. Voor clubs is het van belang hun activiteiten verzekerd bij een bond onder te brengen, voor rijders is het belangrijk verzekerd (d.m.v. de juiste licentie) deel te nemen. Hiervoor is bij beide bonden altijd een goedgekeurd reglement nodig. Daarom introduceren wij hierbij het ‘KNMV–MON Cross Country-reglement 2021’. Klik hier voor de pdf-versie van het reglement.

Samen organiseren, samen rijden
Dit reglement biedt clubs die aangesloten zijn bij KNMV en/of MON de mogelijkheid om cross country-trainingen en officiële wedstrijden te organiseren. KNMV- en MON-licentiehouders nemen dan met hun eigen (bonds)licentie aan deze activiteit deel. Beide bonden hebben dit met hun verzekeraars afgestemd. In de meeste gevallen is een dagpas dus niet meer nodig. Mocht je geen licentie hebben, dan is een dagpas voor cross country wel verkrijgbaar.

(O)NK Cross Country 2021
Door training word je als sporter beter, maar je talent en motorvaardigheid wil je juist op officiële wedstrijden tonen. Dit jaar start er een officieel KNMV-MON (O)NK Cross Country, waar je jouw prestaties kunt laten zien. Clubs zijn enthousiast om een dergelijke wedstrijd te organiseren (met volledige ondersteuning vanuit beide bonden) en uit dit kampioenschap komt dan ook de Nederlands Kampioen Cross Country 2021. En vanwege de ONK-status is deelname door internationale rijders ook mogelijk.

Uiteraard houden KNMV en MON je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cross country-gebied. Zodra er concrete informatie wat betreft kalender en inschrijving is, vernemen jullie dit van ons. Wij hopen dat jullie ons enthousiasme voor deze competitie delen!

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *