Mooi IMBA EK Open klasse in Zwitserland

Afgelopen zondag (4 september) stond het Zwiterse Gutenswil op het programma voor onze open klasse. William Thijssen, Demyan van Loon en Teun Cooymans hebben Nederland goed vertegenwoordigd! Teun Cooymans kon zelfs een beker bemachtigen, hij werd derde in de daguitslag!

Teamleider Fred van Loon: Het Nederlandse team reed samen naar Zwitserland en kreeg onderweg te maken met hevige onweersbuien en watervallen langs de snelweg. Gelukkig bleek bij aankomst in Gutenswil dat het daar niet zoveel geregend had. De omstandigheden van de baan waren perfect! Het circuit ligt tegen een heuvel met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Als er niet gereden wordt, hoor je de bellen van de koeien die op de achtergrond grazen. De organisatie had de zaken goed voor elkaar, er was op beide dagen veel publiek.
Vanuit IMBA kregen we de taak om alle nummers en bodyprotectors te checken, samen met het hele team lukte dit. De verwachtingen voor de wedstrijd waren niet hooggespannen, aangezien het een baan is die we in Nederland niet kennen. De organisatie hield alles perfect bij; er werd gesproeid, losgemaakt, gevlakt en gevaarlijke punten werden veranderd. Complimenten daarvoor!
Er is geweldig gepresteerd door onze drie rijders. Winnaar van de dag was de Belg Matteo Puffet.
Demyan van Loon staat nu nog tweede in de tussenstand, dus de wedstrijd in Meijel wordt spannend!
Ook in het bijprogramma was er Nederlands succes, Suzy Tausch won de wedstrijd voor de Swiss Lady Cup.
Het was een mooi weekend en we verheugen ons op de thuiswedstrijd in Meijel.

William Thijssen #2: Tijdens de vrije training was het nog wat wennen aan de vele stenen op de baan, maar tijdens de tijdtraining ging het rijden lekker en wist ik een 15de tijd neer te zetten (van de 23 rijders in totaal).
Tijdens de eerste manche ging ik rond de 15de plaats van start. In de loop van de manche kon ik wat plekken winst boeken om als 12de te eindigen.
De tweede start verprutste ik totaal, hierdoor moest er flink ingehaald worden. Na het vangen van veel stenen en een kleine valpartij, wist ik 15de te worden.
Tijdens de derde manche was mijn start weer wat beter, opnieuw rond de 15de plek. Een aantal mooie gevechten leverde mij de 11de plaats op.
Totaal over de dag was ik tevreden met een 13de plaats. Nu op naar de thuiswedstrijd in Meijel!

Demyan van Loon #5: Gutenswil is een baan vol met stenen en afhangende bochten, waar ik heel er gaan moest wennen. In de tijdtraining behaalde ik de 17e tijd.
De eerste manche was de start niet goed en had ik moeite om in mijn ritme te komen. Gelukkig kon ik plekken goedmaken en finishte ik als 11e.
De tweede manche was mijn start nog slechter en begon ik bijna achteraan aan de wedstrijd. Ik kreeg de smaak snel te pakken en kon veel plaatsen goedmaken, wat de 10e plaats opleverde.
De derde start was goed, ik begon op de 5e plek. Het tempo kon ik goed volhouden, maar helaas kreeg ik drie ronden voor het einde een lekke band. Hierdoor moest ik wat plaatsen afstaan en finishte als 8e. In het dagtotaal betekende dit een 11e plaats.

Teun Cooymans #9: De eerste manche had ik een goede start en zat goed voorin. Na een paar foutjes in de openingsfase van de manche schoof ik een paar plekken terug uit, maar ik wist er weer een aantal in te halen voor de finish en kwam uit op P8.
Er zat meer in, dus ik ging er helemaal voor in de tweede manche. Na een slechte jump uit het hek wist ik mooi te herstellen en weer vooraan de bocht in te gaan. Na een manche vol strijd kwam ik als 3e over de finish, met dat resultaat was ik heel blij.
De derde en laatste manche van de dag lag de baan er een stuk moeilijker in en de grip begon minder te worden. Ook dit keer kon ik een super start nemen en ik startte op de vierde plek. Na een lange sportieve strijd met de concurrentie lukte het om de derde plaats over te nemen en deze vast te houden tot de finish.
Totaal ben ik 3e geworden en daar ben ik heel tevreden mee.

Alle drie de rijders keren met een goed gevoel huiswaarts en gaan zich klaarstomen voor de laatste en natuurlijk de allermooiste IMBA wedstrijd van het jaar, in het Limburgse Meijel!

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *