MX Heeswijk op 5 en 6 oktober gaat niet door


Dit artikel is geplaatst op: 11 september 2019

De club heeft het spijtige nieuws dat zij geen vergunning meer krijgen voor hun wedstrijden in Heeswijk. 

Dit is natuurlijk niet alleen voor MC Heeswijk, maar voor de gehele motorcross een enorme domper. Weer een circuit waar door moeilijkheden met de vergunning niet meer gereden kan worden.

Gemeente Bernheze stelt het volgende: ‘Op het circuit Stanserhorn aan de Heibloemsedijk is regulier gebruik ten behoeve van lawaaisport (zoals motorcross) niet meer toegestaan.’ De activiteiten zouden in overleg verplaatst worden naar het Regionale Crosscircuit Nieuw Zevenbergen. Ter overbrugging gaf de gemeente nog een aantal jaar een vergunning voor circuit Stanserhorn, maar daar stoppen ze nu mee. Het volledige bericht van de gemeente is op de Facebookpagina van MC Heeswijk te lezen.

Uiteraard beseffen wij ons dat er hiermee voor verschillende klassen een wedstrijd (en daarmee kans op punten) wegvalt. Het circuit in Berghem heeft de vergunningen voor dit jaar al gebruikt. Er wordt dus volop gezocht naar een club of plaats ter vervanging voor deze wedstrijd, maar momenteel is die nog niet gevonden. Zodra we hier meer over weten, maken we dit bekend via onze kanalen.


Deel dit Artikel met je netwerk