MX-Licenties voor 2022 kunnen aangevraagd worden!

Voor het tweede jaar op rij zorgde corona ervoor dat er geen volledig motorcross-seizoen gedraaid kon worden. Helaas blijft het virus nog steeds de grip houden op onze maatschappij, wat zelfs nu weer leidt tot nieuwe maatregelen. We hebben een mooie reeks wedstrijden kunnen draaien, echter pas na de zomervakantie.

Ons bestuur heeft daarom het besluit genomen om startbewijshouders tegemoet te komen voor het door corona ingekorte seizoen. Uiteraard is de afgelopen 1,5 jaar zwaar geweest, ook voor MON, maar wij willen net als vorig jaar een compensatie bieden voor de gemiste wedstrijden. Dit is op basis van wat wij als organisatie kunnen dragen.

Als tegemoetkoming voor het verloop van afgelopen seizoen, bieden wij een korting op het startbewijs voor 2022. Voorwaarde voor deze korting is dat je je licentie uiterlijk 19 december 2021 aanvraagt. Dit zal ook de termijn zijn waarop jouw startnummer voor je vastgehouden wordt. 

  • De prijs voor een MX-startbewijs 2022 is nu € 175,-
  • De prijs voor een MX-jeugdstartbewijs 2022 is nu € 110,-   

Na 19 december zijn de reguliere prijzen weer van kracht; dat betekent € 215,- voor een nationaal startbewijs en € 125,- voor een jeugdstartbewijs. De prijs van het trainingsbewijs blijft € 75,-. Vanaf 19 december worden tevens de startnummers vrijgegeven. Wil je er dus zeker van zijn dat je jouw nummer behoudt, zorg dan dat je de licentieaanvraag voor die tijd gedaan hebt.

Licenties kunnen vanaf dit moment aangevraagd worden via Mijn MON

Wat we belangrijk vinden om te vermelden: Ook wij kunnen niet in de toekomst kijken! Op de vragen ‘hoe zal motorsport seizoen 2022 eruit zien? Wordt het een volledig seizoen?’, kunnen wij dus géén antwoord geven. Natuurlijk hopen wij jullie een volwaardig seizoen te kunnen bieden, maar er is gebleken dat dit niet in onze handen ligt.

MX-Masterplan

Eerder deze maand ontvingen jullie een belangrijke update van het MX-Masterplan, waarin aangegeven werd dat elke rijder voor seizoen 2022 een bedrag van € 48,- bij dient te dragen aan het MX-Masterplan. Dit bedrag zie je dan ook verschijnen bij de aanvraag van je MX-licentie, zowel bij MON als bij KNMV en zowel voor een MX-startbewijs als MX-trainingsbewijs. Dit bedrag zie je onderaan je aanvraag en als verplicht formulier in je winkelmand bij het afrekenen. Rijders met meerdere licenties (bij beide bonden) hoeven de bijdrage maar één keer € 48,- bij te dragen. Na controle zal dit teruggestort worden.

Wij hopen uiteraard dat jullie volgend jaar weer samen met ons de motorsport willen beoefenen. Daarbij vragen we jullie begrip en vertrouwen in deze nog steeds lastige tijden.

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!