MX Reusel gaat helaas niet door


Dit artikel is geplaatst op: 9 september 2020

Dat de kalender onder voorbehoud was in deze moeilijke en onzekere tijd, mag voor niemand een verrassing zijn. Al onze clubs moeten voor het organiseren van hun wedstrijd in gesprek met hun gemeente en de ene veiligheidsregio pakt zaken nu eenmaal anders aan dan de andere. Voor MC de Wielewaal blijkt het organiseren van hun wedstrijd helaas geen haalbare kaart. 

Helaas moeten we constateren dat met de huidige aangescherpte covid-19 regelgeving het niet gemakkelijk of vrijwel onmogelijk is om een fatsoenlijke wedstrijd ofwel evenement te organiseren. De geplande IMBA-wedstrijd kon al geen doorgang vinden. Wij betreuren dit ten zeerste maar zien ook geen andere mogelijkheid. We willen wel een fatsoenlijke wedstrijd neer kunnen zetten en dat kan eigenlijk gewoonweg niet. De regelgeving is een ding natuurlijk maar ook de handhaving ervan. We zouden misschien wel 20 vrijwilligers extra moeten inschakelen om dingen te doen die we eigenlijk helemaal niet willen, los van het feit dat we deze ook nog eens moeten vinden.

Bijvoorbeeld: bezoekers weren want die zijn verboden, 1,5 meter afstand houden, zitplaatsen creëren want staan mag niet (ook voor vrijwilligers), zorgen dat rijders en begeleiders bij de bus blijven, mondkapjesplicht, een gedegen plan inleveren bij veiligheidsregio etc. Bij controle is de organisator verantwoordelijk voor het naleven van de regels. Wij zijn niet van plan om politie agent te gaan spelen i.p.v. een normale vrijwilliger die een leuk evenement wil organiseren. Dit legt een ongekende regeldruk op onze vrijwilligers en dat willen we helemaal niet. Vandaar dat we de grote vergunning-plichtige evenementen dit jaar overslaan. Helaas maar het is niet anders en laten we hopen dat we in 2021 wel weer fatsoenlijk kunnen organiseren. We reageren in dit geval liever tijdig dan 3 dagen vooraf te moeten constateren dat het toch geen doorgang kan vinden.

 

Wijziging MX Berghem

Voor de wedstrijd in Berghem op 26 en 27 september hebben we het programma aangepast. De MX2 Junioren zullen hun wedstrijd nu op de zaterdag rijden in plaats van op zondag.

Het programma op zondag wordt aangevuld met de klasse MX2 Nationalen-Inters/MX Open Inters.

De inschrijving voor deze wedstrijden zal op 14 september open gaan voor rijders met een startbewijs!


Deel dit Artikel met je netwerk