Niels de Klein begint het IMBA Open Kampioenschap in de top tien in Engeland


Dit artikel is geplaatst op: 26 juni 2018

Niels de Klein is in het Britse Penkridge in de top tien aan het IMBA Open Kampioenschap begonnen. Met een 9-10-9 in de manches scoorde hij constant en maakte hiermee een goed begin van het kampioenschap. Hij vertegenwoordigt MON dan ook zeer goed!

De weersomstandigheden waren met 24 graden goed en dit zorgde ervoor dat het circuit er goed bij lag. Omdat ze de baan op zaterdag hadden gesproeid, was het circuit in de training nog erg glad maar dit werd gedurende de dag steeds beter. In de tijdtraining zette Niels een aantal keren aan. Hij begon op een zesde tijd, zakte terug naar een twaalfde tijd en ging in de slotfase opnieuw op pad en wist er een goede tiende tijd uit te persen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Niels niet goed weg en moest vanuit het middenveld terug naar voren komen. Al snel begon hij plaatsen winst te boeken en wist zich al snel op te werken naar een achtste plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie totdat hij in de voorlaatste ronde zijn motor stil remde, een plaats verloor en als negende over de finish kwam.

De start van de tweede manche was hetzelfde als in de eerste manche. Wederom ging hij gelijk in de aanval en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. In de daaropvolgende ronden wist hij door te stoten naar een negende plaats. Echter in het midden van de wedstrijd moest hij nog een plaats prijsgeven waardoor hij als tiende over de finish kwam.

In de derde en beslissende manche was zijn start minder dan in de eerste twee manches maar door creatieve lijnen te rijden in de eerste ronde wist hij zich toch al op te werken naar een elfde plaats. Even viel hij terug naar een twaalfde plaats maar in het midden van de wedstrijd kon hij het gat dichtrijden en kreeg de tiende plaats in handen. Omdat Niels het tempo strak hield, wist hij met nog drie ronden te gaan de negende plaats over te nemen en deze positie hield hij vast tot over de finish.

Met een 9-10-9 in de manches eindigde Niels op een negende plaats in het dagklassement.

Daguitslag IMBA Open Engeland:
1 Shane Carless
2 James Dodd
3 Jonas Salaets
9 Niels de Klein


Deel dit Artikel met je netwerk