Niels de Klein zesde in de eindstand van het IMBA Open Kampioenschap


Dit artikel is geplaatst op: 4 september 2018

Niels de Klein is in het IMBA Open Kampioenschap op een zesde plaats. Tijdens de laatste wedstrijd in het Zwitserse Beggingen had de Klein het moeilijk met zijn starts waardoor hij alle drie de keren rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Knokkend voor wat hij waard was, wist hij zestiende te worden in de daguitslag waarmee hij zesde werd in de eindstand van het kampioenschap.

Niels had in de training veel moeite met de baan. Het circuit was snel en hierop kon hij in zowel de vrije training als de tijdtraining zijn draai niet vinden. Dit had tot gevolg dat hij in de tijdtraining niet verder kwam dan een achttiende plaats.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Niels niet goed weg. ‘’Ik moest op een zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Er ontstond een mooi gevecht om de vijftiende plaats. Toen ik deze eenmaal te pakken had, werd ik weer teruggepakt. In de laatste ronde kon ik toch de vijftiende man weer passeren maar door een fout waarbij ik bijna ten val kwam, moest ik de vijftiende plaats toch weer afstaan waardoor ik als zestiende over de finish kwam,’’ vertelt Niels.

In de tweede manche kon hij in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. De hele manche was hij rond de vijftiende plaats te vinden. Gedurende de wedstrijd reed hij het gat tot aan de veertiende en vijftiende man wel langzaam dicht maar uiteindelijk kon hij ze niet passeren en werd wederom op een zestiende plaats afgevlagd.

De start van de derde manche verliep het beste van al zijn starts die dag maar omdat hij in de eerste bocht niet goed uit kwam, verloor hij verschillende plaatsen waardoor hij als vijftiende aan de wedstrijd moest beginnen. Omdat het geregend had, was de baan erg glad geworden. Niels besloot om geen grote risico’s te nemen waardoor hij de rijder achter zich moest laten passeren en wederom als zestiende werd afgevlagd.

‘’Met drie keer een zestiende plaats in de manches ben ik ook in het dagklassement zestiende geworden. In de eindstand van het kampioenschap ben ik op een nette zesde plaats geeindigd. Voor mij is de volgende wedstrijd op 9 september in Groesbeek, waar ik deel zal nemen aan de Galvin Cup,’’ vertelt Niels.

De overwinning in Beggingen ging naar Cyrill Scheiwiller 2-1-1 voor Luca Bruggmann 1-2-4 en Lukas Platt 3-7-2.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1584801


Deel dit Artikel met je netwerk