Oalerwets Feesie met (NK-) motorcross


Dit artikel is geplaatst op: 8 mei 2019

Het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 staat Bovensmilde en omgeving (Drenthe) in het teken van festiviteiten en motorcross. In 2018 is hier voor het eerst een eendaags motorcross evenement gestart in samenwerking met de MON. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat er in 2019 opnieuw de samenwerking is aangegaan. Dit jaar worden ook NK wedstrijden verreden, voor de zijspancross en quads. Met een baanlengte van bijna 1400 meter, en een minimale baanbreedte van 10 meter.

Uitdagende crossbaan

De baan kenmerkt zich door een spannend bochtenparcours bij de publieke zone, met verderop in de baan meerdere langere rechte stukken om snelheid te ontwikkelen. Een leuk detail is dat er bij de amateur crosswedstrijden de lijn van de normale baan kan worden gevolgd, maar er ook een uitdaging wordt gecreëerd door het enduro parcours te kiezen met boomstammen en een waterbak om te passeren. Deze uitdagende baankeuze is niet mogelijk bij de NK wedstrijden en sommige amateur motorcrosswedstrijden, maar wel voor bijvoorbeeld de vrije klasse, MX open en MX 2. Uiteraard wordt er dit weekend met transponder gereden. Je kan jouw eigen transponder meenemen of deze huren. Indien er zonder transponder wordt gereden wordt je niet meegenomen in de einduitslag van een race.

Inschrijven

Uiteraard kan je jezelf nog inschrijven op 11 en 12 mei, tussen 08:00-09:00 uur.

Voor de rijders is er de mogelijkheid tot overnachten op het rennerskwartier. Hiervoor zijn geen extra faciliteiten aanwezig. Het kamperen geschied dus geheel op eigen risico. Voor meer informatie of interesse neem contact via de e-mail: info@oalerwetsfeesie.nl.

Familiedag

Naast de motorcross is er overdag op zowel zaterdag 11 als zondag 12 mei een volledig dagprogramma voor de gehele familie georganiseerd. Hiervoor is de toegang gratis. Er vindt bijvoorbeeld een demo en race plaats van zitmaaiers op een apart baangedeelte waar je je ook voor in kan schrijven en er is op zondag een demonstratie van 11-voudig Nederlands trialkampioen Alex van den Broek. Daarnaast zijn er veel activiteiten voor de kinderen zoals een kinderdisco, springkussens, een clown, een gratis suikerspin en een mogelijkheid om je te laten schminken. Ook is er overdag live muziek van diverse bands en is er continue een live radiomarathon op het terrein aan de gang.

Muziek

De festiviteiten van Oalerwets Feesie, de overkoepelende naam waar de motorcross onder wordt georganiseerd, beginnen al op vrijdag 10 mei. In de ochtend wordt er een start gemaakt met een radiomarathon, die in de regio Drenthe via de ether op 105.1FM is te ontvangen. In de avond vindt er een eerste feestavond plaats in twee verschillende feesttenten, met o.a. Darkraver en SmildegerRoet. Op zaterdagavond is er hetzelfde recept met o.a. de Bökkers en in de andere feesttent een Hollandse avond. (hier afbeelding toevoegen van de poster)

Programma

Zowel op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei zijn er diverse mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende motorcrossonderdelen voor jong en oud. Voor beide dagen geldt dat er tussen 08:00 uur en 09:00 uur is er de mogelijkheid tot inschrijving op het motorcrossterrein en vindt de motorkeuring plaats. Tussen 09:00 uur en 09:30 uur vindt de rijdersbriefing plaats. Op zaterdag is er een training van 09:30 uur tot 12:00 uur per klasse en op zondag tot 11:00 uur. Na de training vinden er twee wedstrijdmanches plaats per klasse. Bij een gering aantal aanmeldingen voor een klasse wordt er gekeken of er klassen bij elkaar worden gevoegd.

Zaterdag 11 mei zullen de volgende klassen van start gaan:

 • Jeugd: 50cc, 65cc, 85cc, 125cc, quads en zijspan (korte baan)
 • Brommers automaat (korte baan)
 • Brommers schakel (korte baan)
 • Vrije Klasse
 • Quads
 • Zijspan
 • MX Feesie klasse

Op zondag 12 mei is er ook een dagschema. De inschrijving en motorkeuring vindt net als zaterdag tussen 08:00 en 09:00 uur plaats. De training is op zondag korter dan op zaterdag waardoor de wedstrijdmanches ook eerder beginnen. De klassen waar op zondag voor ingeschreven kan worden zijn als volgt:

 • NK Zijspan
 • NK Quads
 • Classic (Classic, Twinshock en Pré ’95)
 • MX2
 • MX Open
 • Dames
 • Quads (geen NK)
 • MX Feesie klasse

Samen met de coureurs, bezoekers en de MON wil de organisatie van Oalerwets Feesie er een mooi, sportief en spectaculair motorcrossweekend van maken. Alle informatie over het evenement Oalerwets Feesie vinden je terug op de website www.oalerwetsfeesie.nl. We zien je graag in het weekend van vrijdag 10 t/m zondag 12 mei in Drenthe.


Deel dit Artikel met je netwerk