Overlijdensbericht Ab Moerman


Dit artikel is geplaatst op: 23 mei 2018

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat ons erelid de heer Ab Moerman vanochtend in alle vroegte is overleden. Een motorsportman in hart en nieren, die na een lange staat van verdienste afgelopen december afscheid van MON nam. Tot dat moment nam hij zitting in de Raad van Advies.

In de jaren ‘70 begonnen zijn zoons met crossen en zo kwam Ab in contact met MBC De Zeven Heuvelen in Groesbeek, waar hij al snel in het bestuur trad en met GeLimBra in aanraking kwam. Hij was een van de initiators om de naam GeLimBra te wijzigen naar een naam met meer uitstraling naar het hele land: M.O. Nederland werd geboren, later dus MON. Samen met andere bestuursleden bouwde hij M.O. Nederland uit naar een moderne goed functionerende organisatie.

Dit werd al snel beloond met het toetreden tot de IMBA. Ook hier zag hij kansen om alles naar een hoger plan te tillen, zonder dat de amateurstatus geweld zou worden aangedaan. Als teamleider IMBA zijspannen (1977,1978 en 1979), was hij binnen korte tijd ook daar een graag gezien en gehoord persoon. Dit resulteerde uiteindelijk in een bestuursfunctie bij IMBA, namelijk die van Sport President. Dat heeft hem vele vrienden opgeleverd en prachtige herinneringen waar hij nog steeds altijd graag over praatte. In de jaren 90 beëindigde hij zijn taak bij IMBA en bleef hij bij MON actief als bestuurslid. Uiteindelijk besloot hij om het wat rustiger aan te gaan doen en nam plaats in de Raad van Advies.

Voor zijn vele verdiensten die Ab voor MON heeft verricht, is hem afgelopen december door de ALV de status Erelid toegekend. Ab is 82 jaar geworden en heeft bij MON een onuitwisbare indruk achtergelaten. Wij wensen zijn vrouw Rie, zijn kinderen, kleinkinderen en overige familieleden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.


Deel dit Artikel met je netwerk