Regel ’t zelf met Mijn MON


Dit artikel is geplaatst op: 22 november 2017

Wil jij een MON-licentie voor 2018 aanvragen? Dat kun je vanaf nu helemaal zelf met Mijn MON via de MON-website.

Op die manier komt jouw aanvraag direct bij ons binnen, ontlasten we jouw clubbestuur enorm én verloopt het hele proces een stuk sneller en gestroomlijnder.

Wat verandert er?

Je hebt nog steeds toestemming nodig van een bij MON aangesloten club om een start- of trainingsbewijs te kunnen kopen, maar je hoeft niet meer met een stapel papieren naar het clubsecretariaat. Ook hebben we de medische keuring afgeschaft en kun je zelf de status van je aanvraag volgen in Mijn MON.

Via Mijn MON kun je ook een aantal persoonlijke gegevens beheren, waar wij mee werken. Dus wil je dit jaar een andere foto op jouw pasje? Of ben je verhuisd? In enkele klikken stel je ons op de hoogte.

Account aanmaken

De eerste keer dat je Mijn MON bezoekt, maak je een account aan. Dat doe je eenvoudig en snel als jij je licentienummer weet (staat op je pasje), of – als je e-mailadres bij ons bekend is – door enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Ook als je nieuw bent, kun je een account aanmaken. Tijdens onze openingstijden kun je de hulp inroepen van de medewerkers van het bondsbureau, bijvoorbeeld als je niet verder komt omdat wij geen of een onjuist e-mailadres van jou hebben geregistreerd.

Zaken regelen

Als je eenmaal “binnen” bent, kun je eenvoudig je gegevens aanpassen, een nieuwe foto uploaden of een afvaardiging kopen. Ook je licentie voor 2018 aanvragen is vanaf dit moment een fluitje van een cent.

Let daarbij wel even goed op en selecteer het juiste jaartal, boven in de witte balk!

Afhandeling

Zodra jij een complete licentieaanvraag hebt ingediend via Mijn MON en hebt betaald met iDeal, vragen we de door jou geselecteerde club toestemming om een licentie te verstrekken. Jouw secretaris kan die met één klik of tik op het scherm verlenen, waarna wij verder gaan met het verwerken van je aanvraag.

Je pasje ontvang je zoals nu gebruikelijk is. In veel gevallen betekent dit, dat je hem op kunt halen bij jouw club.

Per mail word jij op de hoogte gehouden van de vorderingen in het proces en ook kun je door in te loggen zien hoe ver we zijn. Mooi, toch?

Tip

Mijn MON werkt momenteel het best als je een desktopcomputer of laptop gebruikt, maar een licentie aanvragen met je smartphone kan ook.

Hulp nodig?

De afgelopen weken is de nieuwe, online aanvraagprocedure uitgebreid getest en bijgeschaafd. Hierdoor zou het nu voor iedereen met een internetverbinding mogelijk moeten zijn om snel en eenvoudig een MON-licentie aan te vragen via een van onze clubs. Kom je er toch niet uit? Vraag dan eerst hulp aan een vriend of familielid, of meld je bij je club. Tijdens openingstijden kun je ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Startnummers

Omdat dit nieuwe online aanvraagsysteem iets langer dan gepland op zich heeft laten wachten, worden de in 2017 gebruikte startnummers ook wat later vrijgegeven – na 15 december. Als je voor die tijd een licentie voor 2018 aanvraagt, weet je zeker dat jouw startnummer van jou blijft (wanneer je weer in dezelfde klasse gaat rijden). Klassen die samen gaan rijden, hebben te maken met een uitzondering! Indien daarbij twee personen evenveel recht hebben op een nummer geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Dus waar wacht je op?

 Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een MON-club selecteren om een licentie te kunnen krijgen?
MON is een vereniging, een organisatie zonder winstoogmerk. Aangesloten motorsportclubs zijn onze leden en hebben het voor het zeggen. Zo dienen wij het belang van de sport en dat van jou als rijder. Want via jouw club kun jij van je laten horen en inspraak uitoefenen op het beleid van MON. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je bij een MON-club aansluit.

Maakt het uit welke club ik kies?
De club die jij selecteert, keurt niet alleen jouw aanvraag goed (of af), maar is ook je eerste aanspreekpunt. Bijvoorbeeld als je dispensatie aanvraagt, wilt degraderen of een goed idee hebt om de sport samen nóg mooier te maken. Daarom ontvangt jouw club in een aantal gevallen een bescheiden financiële tegemoetkoming, als je een licentie aanvraagt. Kies dus een club waar je ook echt iets mee hebt én die jou erkent als lid.
We nemen je aanvraag pas in behandeling, als de door jou geselecteerde club hem heeft geaccordeerd! Of dat zo is, kun je straks terugvinden bij de status van je bestelling in Mijn MON. Ook krijg je een e-mail zodra jouw club de aanvraag heeft geaccordeerd of afgewezen.

Wat gebeurt er als mijn club mijn aanvraag afkeurt?
Heb je een club geselecteerd, die jou niet erkent als lid of jouw bewijsaanvraag om een andere reden afkeurt? In dat geval beëindigen wij de aanvraagprocedure en krijg je het door jou betaalde bedrag teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer, minus € 20,- administratiekosten.

Vanaf wanneer is mijn licentie geldig?
Met uitzondering van MX-startbewijzen, zijn alle licenties na goedkeuring door een MON-club direct van kracht in het gekozen kalenderjaar.
In principe geldt bij MX-startbewijzen het volgende: als jouw club je aanvraag vóór donderdag 12:00 goedkeurt, kun je in het daaropvolgende weekend deelnemen aan MX-bondswedstrijden en sta je dus op de rennerslijsten.
Maar als de door jou verstrekte gegevens en documenten twijfels oproepen, kan de behandeling langer duren (bijvoorbeeld als je een Eigen gezondheidsverklaring hebt ingevuld die door de Medische commissie beoordeeld moet worden, als je pasfoto niet voldoet of als je een te lage klasse voor jouw kwaliteiten hebt geselecteerd).

 


Deel dit Artikel met je netwerk