Regio Noord maakt zich op voor Red BOETOE KnockOut


Dit artikel is geplaatst op: 4 oktober 2017

De RedBull Knock Out slaat een jaartje over, maar MON’s Regio Noord springt in het ontstane gat en slaat op zondag 8 oktober keihard toe met de Red BOETOE Knock Out.

Deze spannende race, waarbij uithoudings- en doorzettingsvermogen centraal staat, wordt georganiseerd door M.C. Flying Boetoe uit Joure en telt mee voor de Regiocompetitie Noord van MON.

Omdat er in één sessie gereden wordt en er geen twee manches zullen zijn zoals gebruikelijk, kun je tijdens de Red BOETOE Knock Out dubbel punten scoren. Deze endurance wordt namelijk gezien als een “finale”, zoals beschreven in artikel 11.4 van het aanvullend reglement Regio Noord. Eén keer rijden en twee keer cashen, daar komt het dus op neer!

De allerkleinsten (50cc/65cc) worden 15 minuten lang op de proef gesteld op een verkorte versie van het circuit. De iets grotere helden (65cc/85cc) mogen 30 minuten lang los en de meest ervaren coureurs rijden 90 minuten. Deelnemen kost afhankelijk van de klasse waarin je strijdt 2,50, 5 of 15 euro. Dat is slechts 2,50 euro per kwartier motorsportplezier! Meedoen kan met een MON- of KNMV-licentie.

Let op!

Als je niet alleen wilt laten zien dat je een bikkel bent, maar ook punten voor de Regiocompetitie wilt scoren is het belangrijk dat je bij het inschrijven duidelijk aangeeft in welke Regioklasse je normaliter rijdt! Op die manier kunnen we de tussenstand achteraf snel bijwerken en weet iedereen voor de laatste wedstrijd in Heerde precies waar hij aan toe is.

Nog even dit:

  • Het gebruik van een transponder is verplicht, deze is ter plekke niet te huur.
  • Er wordt gereden in drie klassen, namelijk Jeugd (tot 20 jaar), Senioren en Pro’s (zelfverklaard en/of startbewijshouder).
  • Tijdens de race is hulp van buitenaf niet toegestaan. Zorg er dus voor dat je alles bij je hebt om een pitstop te maken (motorsteun, benzine e.d.).

Klik hier voor meer informatie en een tijdschema.

 


Deel dit Artikel met je netwerk