Rutger Baauw 4e bij IMBA MX2


Dit artikel is geplaatst op: 22 juli 2019

Afgelopen zaterdagavond (20 juli) werd bij de nachtcross in Allaire de laatste wedstrijd van het MX2 IMBA kampioenschap verreden. Helaas telde dit kampioenschap voor de MX2 klasse dit jaar maar 3 wedstrijden, maar de strijd was er niet minder om. Opvallend is namelijk dat de top 6 in de eindstand ook uit 6 verschillende nationaliteiten bestaat! Nederland staat daarbij dankzij Rutger Baauw op een hele mooie vierde plaats!

Rutger heeft daarmee een hele mooie prestatie neergezet! Hij is in de totaalstand 4e geworden, waarmee hij dus net niet op het podium staat. Winnaar van het kampioenschap is de Zwitserse Randy Morand. Op een tweede plaats eindigde de Belg Glenn Bielen en Matteo Zecchin uit Italië werd derde. Achter Rutger werd een Tsjech vijfde en een Engelsman zesde.

De wedstrijd in het Franse Allaire was een mooie afsluiting. Rugter Baauw behaalde de 9e, 8e en 14e plaats, waarmee hij 10e in de daguitslag werd.
Er waren nog twee Nederlanders die aan één wedstrijd deelnamen dit seizoen, namelijk Rick Wennekes in Engeland en Michael Hool in België.


Deel dit Artikel met je netwerk