Specifiek motorsport protocol


Dit artikel is geplaatst op: 30 juni 2020

Tijdens de persconferentie van vorige week (24 juni 2020) maakte de overheid verschillende verdere versoepelingen bekend. Hierdoor mogen er toch eerder dan verwacht in de motorsport weer wedstrijden gehouden worden. Motorsport behoort tot de sporten waarbij het risico op verspreiding van het coronavirus minimaal is. Onze sporten worden buiten, vrijwel altijd individueel en met afstand tot elkaar beoefend. Desalniettemin zijn er protocollen nodig om alles volgens de regels en veilig te kunnen laten verlopen.

Zoals in bovenstaand protocol is te lezen, mag publiek vooralsnog niet toegelaten worden op de circuits. Elke rijder mag maximaal drie begeleiders meenemen. Verder is aanmelding vooraf niet meer verplicht, maar dient elke bezoeker (rijders en begeleiders) wel geregistreerd te worden bij betreding van het terrein.

Graag willen we jullie mededelen dat de overheid nog niet al hun documenten gepubliceerd heeft, wat betekent dat ons protocol in de komende dagen nog kan wijzigen.

Tot slot is MON nog steeds hard aan het werk om een kalender samen te stellen voor de rest van het seizoen. Samen met jullie als clubs hopen wij onze bewijshouders nog een aantal mooie wedstrijden te kunnen bieden. De normale vakantieperiode van MON (van 20 juli t/m 21 augustus) blijft gehandhaafd; bondswedstrijden zullen dus eind augustus/begin september weer beginnen.


Deel dit Artikel met je netwerk