Succesvolle eerste IMBA EK wedstrijd (Stevensbeek)

DOOR COBIE CLAESSENS

NEDERLANDERS STERK OP EIGEN BODEM
Na 2 jaar mochten de IMBA rijders weer van start gaan. De zijspannen reden hun eerste EK wedstrijd van het seizoen 2022 te St. Anthonis. Ook nu lag de baan er perfect bij en was alles tot in de puntjes verzorgd. Jammer dat er maar 20 combinaties aan de start verschenen uit vier verschillende Europese landen. Namens de gemeente Land van Cuijk deed de wethouder, Maarten Jilissen een woordje. Namens IMBA sprak Guus Verlangen de rijders toe tijdens de rijdersvoorstelling.

EK ZIJSPAN
De snelste tijd in de training werd neergezet door Frank Mulders/Aivar van de Wiel voor Tim Prümmer/Tobias Lange en de broers Bjorn en Sten van den Heuij. In de 1e manche kwam Tim Prümmer/Tobias Lange (D) als snelste door, echter het was van korte duur. Frank Mulders/Aivar van de Wiel meldde zich snel als leider aan. Al meteen bouwde de leider een voorsprong op en wist met ruime voorsprong de eer veilig te stellen. Na verschillende ronden kreeg Tim Prümmer/Tobias Lange (D) problemen, zij vielen terug en moesten vroegtijdig de strijd opgeven. Zijn 2e plaats werd ingenomen door Ijen Kops/Mies de Louw om achter de winnaar te worden afgevlagd. Patrick Greup/Marc van Deutekom hadden een mooie start. Zij zakten een plekje af en eisten de 3e plaats op, voor de sterk rijdende Bjorn van den Heuij/Sten van den Heuij en Alex Brusselers/Jimmy van Gennip.

In de 2e manche voerde Ijen Kops/Mies de Louw het veld van rijders aan. Na een ronde maakte het duo een foutje en viel terug naar een 13e plek en werd Frank Mulders/Aivar van de Wiel de nieuwe kopman. Inmiddels hadden Aron Bens/Joep van Leuken de 2e plek ingenomen en opende de jacht op de leider. Maar wat hij ook probeerde de kopman liet zich niet verrassen en met ongeveer 30 seconde voorsprong de manche winnend af te sluiten. Ijen Kops/Mies de Louw reden een sterke inhaalrace en klommen op naar een 3e plaats gevolgd door Alex Brusselers/Jimmy van Gennip. Door een slechte start kwamen Bjorn van den Heuij/Sten van den Heuij als laatste door, op hun thuiscircuit reed het duo de sterren van de hemel en eisten de 5e plek op voor Fabian Hoffmann/Marius Strauss (CH), Tim Prümmer/Tobias Lange (D) en Patrick Greup/Marc van Deutekom.

In de 3e en beslissende manche werd de leiding genomen door Fabian Hoffmann/Marius Strauss (CH), al spoedig moesten zij plaats maken voor Frank Mulders/Aivar van de Wiel die ook de 3e manche winnend afsloten. Ijen Kops/Mies de Louw maakten een enkele plaatsen goed om achter de winnaar de eindstreep te passeren. Aron Bens/Joep van Leuken reden een prachtige manche en eiste de 3e plaats op. In de laatste ronde verwezen Bjorn van den Heuij/Sten van den Heuij Fabian Hoffmann/Marius Strauss (CH) naar een 5e plaats met Patrick Greup/Marc van Deutekom aan hun achterwiel. Het zat Tim Prümmer/Tobias Lange (D) ook nu niet mee en hij moest ook vroegtijdig de strijd opgeven.

Het podium bestond daarmee uit enkel Nederlandse combinaties, een topprestatie! Frank Mulders en Aivar van de Wiel schitterden vanaf de tweede manche in de gele leiderstrui, die zij meenemen naar de volgende wedstrijd in Feldkirch. Je ziet dan ook een trotse teamleider op de foto (Jaco Sterkenburg)!

  • 1 : Frank Mulders / Aivar van de Wiel
  • 2: Ijen Kops / Mies de Louw
  • 3: Aaron Bens / Joep van Leuken

De volledige uitslagen zijn hier te vinden: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6576825

Meld je aan voor de MON Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *