Het regent NK- en selectiepunten in Overloon


Dit artikel is geplaatst op: 15 maart 2017

Berghem beet onlangs het spits af voor wat betreft de nationale motorcrosscompetities van MON.

Op 18 en 19 maart gaan we door met een crossweekend georganiseerd door MSV Overloon op circuit Duivenbos.

18 maart – ProX NK Jeugdmotorcross

Op zaterdag 18 maart zullen MON’s jongste rijders voor de tweede keer dit jaar aan de start verschijnen van het ProX NK Jeugdmotorcross. Naast de reguliere jeugdklassen (waaronder nu ook de Quad standaard!), staan ook de Vrije klasse en Kids and Sidecars op het programma.

19 maart – 24MX NK Nationale motorcross (+ EK-selectiewedstrijd)

Tijdens het tweede 24MX Nationale motorcross van 2017 op zondag 19 maart in Overloon zullen de MX 2 + MX Open Junioren, MX Open Nationalen, MX Open Inters, Quad Nationalen/Inters en de Zijspannen van start gaan.

De MX Open Inters en Zijspan Inters krijgen in Overloon een laatste kans om zich te bewijzen met het oog op een plek in MON’s EK-delegatie. Daarnaast kunnen zij, net als de Quad Inters, ook al punten verdienen voor het nationale kampioenschap (in tegenstelling tot de Junioren en Nationalen).

In Berghem lieten Mike van den Bogaert (60 + 60), Jarno Derks (50 + 54) en Gino Cörvers (39 + 50) bij de MX Open Inters een ijzersterke indruk achter. Bij de Zijspan Inters waren dat Jarno van den Boomen & Dennis van den Bulck (60 + 60), Frank Mulders & Marc van Deutekom (54 + 54) en Mike Keuben & Zac Snell (50 + 45). Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee eerstgenoemde combinaties al een plaats in de EK-equipe veroverd hebben op basis van hun prestaties vorig seizoen – net als Thom van de Lagemaat & Lars de Laat. In de Open klasse bestaat het EK-team vooralsnog uit Jarno Verhorevoort en Ryan Verhagen.

Meer informatie over beide dagen vind je op de betreffende evenementenpagina’s.


Deel dit Artikel met je netwerk