Twee zijspanduo’s op het podium bij de IMBA in Oostenrijk


Dit artikel is geplaatst op: 4 juli 2018

Afgelopen weekend gingen de zijspan-rijders de strijd om de EK punten voor de tweede keer met elkaar aan. Op het mooie circuit van Feldkirch lieten onze Nederlandse rijders zich goed zien!

Het zijspan-podium kleurde namelijk gedeeltelijk oranje. Met name Mike Keuben en Lars de Laat reden sterke manches. Zij behaalden een 3e, 2e en 1e plek, waarmee ze de trofee van de tweede plaats mee naar huis mochten nemen. IMBA kampioenen van 2017, Frank Mulders en Henry v/d Wiel, werden 4e en tweemaal 3e. Ook zij stonden op het podium, namelijk op de 3e plek. De wedstrijd werd gewonnen door Oostenrijk. Benjamin Weiss en Patrick Schneider reden een goede thuis wedstrijd. Twee mancheoverwinningen en een 4e plek waren genoeg om plaats te nemen op de hoogtste trede van het podium.

Voor onze andere combinaties gingen niet alle manches even gemakkelijk. Thom van de Lagemaat reed ditmaal samen met Han van Hal. Zij hadden het lastig in de tweede manche, maar behaalden een mooie 7e plek in de derde manche. Zij werden 18e in totaal. Lins Stijnen en Niels Wesselink werden 24e en de combinatie Ijen Kops en Moreno Hoesen, die helaas een 0 resultaat in de tweede manche noteerden, werden hiermee in totaal 27e.


Deel dit Artikel met je netwerk