Versoepelingen in de motorsport per 1 juni


Dit artikel is geplaatst op: 29 mei 2020

Versoepelingen in de motorsport per 1 juni

Op veel circuits zijn de trainingen in volle gang. Wij vernemen en constateren dat dit vrijwel overal zeer goed verloopt, daarvoor onze complimenten aan alle clubs en rijders! Het is een lastige tijd, die van clubs veel extra inzet vergt. Stapje voor stapje wordt er steeds meer mogelijk in ons land. Hierbij mogen we jullie nog een aantal versoepelingen mededelen:

  • Per 1 juni zijn leeftijd scheidingen bij trainingen niet meer nodig. Dat betekent dat het niet meer verplicht is om groepen in te delen voor rijders t/m 12 jaar, vanaf 13 jaar of vanaf 19 jaar.
  • Zijspan rijden wordt vrijgegeven. Vanaf 1 juni mogen zijspanrijders (alle leeftijden) hun trainingen weer oppakken.
  • Er mogen clubwedstrijden gehouden worden, maar dit is enkel toegestaan voor eigen leden die binnen 20 kilometer van de club wonen.
  • Per 1 juli mogen sportkantines weer geopend worden. (Uiteraard met in acht neming van de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden).
Tot slot krijgen we veel vragen binnen betreffende het trainen van buitenlandse licentiehouders. Op dit moment is hier helaas nog geen toestemming voor. De richtlijnen die gesteld zijn door onze overheid stellen dat internationaal verkeer beperkt moet worden. Dit betekent dat buitenlandse rijders helaas nog steeds niet mogen komen trainen in Nederland. Uiteraard begrijpen wij dat dit een zeer vervelend situatie is, met name voor Duitse of Belgische rijders die lid zijn van een Nederlandse club. Het is echter op dit moment niet anders; trainingen vallen onder niet-essentiële reizen en mogen nog niet. Zodra er verandering in deze situatie komt, ontvangen jullie van ons een bericht.
In de tussentijd; veel succes, blijf gezond en zorg voor elkaar!

Deel dit Artikel met je netwerk