Vrijwilligers

Motorsport Organisatie Nederland is een vereniging en bestaat daarom grotendeel uit vrijwilligers. Zij zijn het hart van onze vereniging en zetten zich wekelijks in op de wedstrijden en/of achter de schermen in commissies. Alle motorsportevenementen worden begeleid en gedragen door voornamelijk onze vrijwilligers. Denk daarbij aan de motorcrosswedstrijden, offroadritten, grasbaanraces, klassieke racedemo’s, zitmaaierraces etc. Zonder deze mensen kan er geen motorsport beoefend worden.

MON bestaat daarmee uit verschillende organen; een bestuur, het bondsbureau, officials en diverse commissies. Op kantoor zijn vier medewerkers (parttime) in dienst, de overige medewerkers zijn vrijwilligers. Elk van deze personen heeft een sterke binding met de motorsport. We hebben vrijwilligers die zelf rijden (of hebben gereden), betrokkenheid vanuit hun familie hebben én mensen die hun kennis en kunde willen inzetten om de motorsport waar mogelijk te verbeteren.

Wil jij vrijwilliger bij ons worden?

Aansluiten bij de leukste motorsportfamilie van Nederland? Die kans heb je! Kijk allereerst eens naar ons infoblad voor vrijwilligers.

Er zijn verschillende openstaande vacatures voor vrijwilligers bij MON.

Door je als vrijwilliger in te zetten voor onze organisatie, draag jij je steentje bij aan het laagdrempelig houden van de motorsport in Nederland. Uiteraard staat hier wat tegenover:

Je krijgt de kans om een kijkje achter de schermen van de motorsport te nemen.
De mogelijk om gratis alle wedstrijden van MON te bezoeken.
Een vergoeding van € 20,- per dag dat je ingezet wordt, plus vergoeding van je reiskosten.
Je krijgt MON-kleding in bruikleen, zodat je goed herkenbaar bent op evenementen.
Ondersteuning van onze organisatie om je taken zo goed mogelijk uit te voeren. Regelmatig wordt bijscholing aangeboden, die natuurlijk niet zal misstaan op je CV.
Een uitnodiging voor de altijd gezellige medewerkersdag voor jou en je partner.
Je breidt je netwerkt uit met behulpzame en vriendelijke mensen.

Als nieuwe vrijwilliger gaan we eerst met je in gesprek, waarna we een meeloop-periode inplannen. Je maakt kennis met de collega vrijwilligers en leert de taken die bij de functie horen. Blijkt de meeloop-periode voor beide partijen een succes, dan sluit je aan bij onze groep medewerkers. Wil je meer weten over vrijwilliger worden, neem dan contact met ons op of bekijk ons volledige vrijwilligersbeleid.

Voor diverse functies zoeken we nog aanvulling op ons team:

Omroeper
Heb jij een vlotte babbel? Pak dan de microfoon en meld je bij ons. De omroeper zit in de jurybus en geeft commentaar bij de wedstrijd die zich voor zijn neus afspeelt. Je wordt volledig ondersteund door het Mylaps tijdwaarnemingssysteem, zodat je kunt zien wie aan kop of juist wat verderop in het veld rijdt. Met de draadloze microfoon kun je natuurlijk ook overal in het veld gaan kijken.

Tijdwaarneming of wedstrijdadministratie
Werk jij regelmatig met een computer en lijkt het je wat om de administratieve afhandeling van een wedstrijd te doen? Bij MON zijn we op zoek naar mensen die in onze jurybus willen ondersteunen bij de tijdwaarneming of de administratie. Na een gedegen interne begeleiding kun je na een paar wedstrijden al volledig zelfstandig functioneren.

Geluidmeting
Het geluid van motoren is een belangrijk item voor ons als organisatie, maar ook voor onze clubs. In verband met vergunningen is het van groot belang dat onze sport niet teveel geluidsoverlast oplevert. Daarom worden rijders tijdens de wedstrijden gecontroleerd op hun geluid. Voor het team dat hiervoor verantwoordelijk is, zoeken we nog aanvulling. Je meet met je collega het geluid en zorgt dat dit netjes genoteerd wordt.

Wedstrijdleider
Mondig, slagvaardig en sociaal, dat zijn de kernwaarden voor een goede wedstrijdleider. Deze persoon is de spil van het officialteam, dat per wedstrijd uit ongeveer 14 personen bestaat. De wedstrijdleider is aanspreekpunt voor rijders, de organiserende club, de wedstrijdarts en iedereen die een vraag heeft. Een veelzijdige functie die ervoor zorgt dat de wedstrijden soepel verlopen.

Dit is slechts een greep uit de beschikbare functies, want ook voor ons bestuur en diverse commissies zijn we nog op zoek naar versterking. Wil je meer weten over alle functies, een dagje meelopen of wellicht met ons in gesprek? Stuur dan een mailtje naar info@mon.nl en we nemen contact met je op!

Kom jij ons ook helpen?