Wegrace

Wat is Wegrace?

Wegrace staat in het teken van circuitrijden. Wie van gas geven en strak sturen op asfalt houdt, is in de wegrace op zijn plek. Deze vorm van motorsport kenmerkt zich door snelheid, scherp bochtenwerk en laat remmen. Er zijn twee raceclubs bij ons aangesloten: RSZ Motorsport en RAP-Holland.

RSZ motorsport
Een flink aantal jaar geleden namen vele motorrijders deel aan de populaire race-cursussen op het circuit van Zandvoort en Assen. Daar ontstond een kweekvijver voor potentiële motorcoureurs, die behoefte hadden aan een betaalbaar vervolg. De ZomerAvondCompetitie voorziet hierin. Bij onze wegrace staat plezier voorop: vriendschappelijke wedstrijden tegen relatief lage kosten. De ZAC-races worden voornamelijk verreden op het TT-circuit in Assen en Circuit Zandvoort. Mochten de kalenders het toelaten, worden er ook enkele wedstrijden op Belgische of Duitse circuits verreden.

The Race Factory
Dé minibike vereniging van Nederland waarbij de focus ligt op het opleiden van coureurs. Deze club creëert een platform waarbij er gereden wordt met standaard motoren. De kracht van de standaard klassen is dat de strijd op de baan wordt geleverd en niet met de portemonnee. TRF is veel te vinden op het Midland circuit in Lelystad, maar ook in Vledderveen en Veldhoven.

‘Samen door de bocht’ is het motto van RSZ Motorsport. ZAC staat bekend om het vriendschappelijk karakter.

Van oriënterende debutant tot razendsnelle podium-racer, iedereen kan op eigen niveau deelnemen bij onze wegrace.

Deelnemen

RSZ Motorsport hanteert een hoge veiligheidsnorm. Om te mogen racen moet je over bepaalde circuitvaardigheden beschikken, die je kunt leren en bijschaven tijdens een TOMS-cursus. Deze cursussen worden ingedeeld op gelijkwaardige snelheid, kleine groepjes en persoonlijke evaluatie. Hierover kun je alles lezen op www.rszmotorsport.nl/racecursus.

De ZAC kent 6 verschillende raceklassen: EuroCup 600 Light, Sport en Supersport en EuroCup 1000 Light, Sport en Prosport. Niet alleen de cilinderinhoud, maar ook je persoonlijk snelste ronde (PR gereden op TT circuit Assen) zijn bepalend voor je ZAC klasse-indeling.
De dagprogramma’s voor de ZAC worden gekenmerkt door veel rijtijd. Een vrije training, kwalificatie en 2 races zijn standaard voor het actieve tijdschema van RSZ Motorsport. Het seizoen van de ZAC telt doorgaans 10 tot 12 races die tellen voor de EuroCup.

Om goed verzekerd te kunnen rijden, dien je een licentie te hebben. Je kunt kiezen voor een jaarlicentie ZAC (€ 150,-) of voor een dagverzekering (€ 30,-) per evenement. Het reserveren van de startplaats voor de race waaraan je wilt deelnemen, doe je via www.rszmotorsport.nl. Uiteraard moeten jij en jouw motor voldoen aan alle eisen, bepalingen en voorwaarden uit de reglementen van de ZAC.

The Race Factory houdt zich bezig met junioren en pitbikes. Om deel te nemen dien je een lidmaatschap bij de TRF af te sluiten én een jaarlicentie TRF (€ 90,-) of daglicentie per evenement (€ 30,-) te hebben. Iedereen vanaf 6 jaar oud heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen voor deelname aan de verschillende klassen.

Kosten

Jaarlicentie ZAC€ 160,-
Jaarlicentie The Race Factory€ 90,-
Jaarlicentie Dutch Flat Track€ 90,-
Daglicentie € 30,-
Daglicentie RSZ (ZAC)€ 35,-

RSZ Motorsport

Sportief reglement RSZ 2022
Technisch reglement RSZ 2022

The Race Factory

Algemene reglement The Race Factory

Uitslagen

RSZ Motorsport
ZAC Klassement
The Race Factory uitslagen