Twin Air


Twin Air is als filterfabrikant een grote speler. Het is de keuze van meer Wereld- en Nationale kampioenen dan alle andere filtermerken gecombineerd. In de afgelopen 40 jaar hebben zij dan ook de grootste namen kunnen ondersteunen met performance en bescherming. Om maar een aantal internationale grootheden te noemen; Ricky Carmichael, Stefan Everts, Roger DeCoster, Eric Geboers, Jeremy McGrath, Kevin Windham en Travis Pastrana. Maar uiteraard worden ook veel van onze Nederlandse helden door hen voorzien van de beste filters, waaronder natuurlijk Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff.

In 1947 was het de Nederlandse nationale motorsport federatie die een internationale wedstrijd organiseerde voor teams uit Engeland, België en Nederland. Zij noemden dit ‘moto-cross’, waarmee de sport geboren was. Onze duinen en velden boden het perfecte terrein om op te rijden, maar de filters van die tijd boden niet voldoende bescherming.

In 1972 kreeg de motorcross een historische boost met een revolutionair product, namelijk een gelamineerde dubbel-foam luchtfilter. Deze filter, geweekt in speciale olie, laat de lucht vrij in de carburateur stromen terwijl modder, zand, stof en water eruit gehouden worden. Dit product is effectief, duurzaam, wasbaar en herbruikbaar. Twin Air bouwde uit tot wat het vandaag de dag is, een bedrijf dat niet meer weg te denken is uit de motorcrosswereld.

Ze blijven zich ontwikkelen, met de motorsportwereld en technologie mee. Daarom is Twin Air met hun filters en accessoires de concurrentie voor kunnen blijven. Ze zijn beschikbaar voor alle motorcross en ATV machines en wereldwijd gedistribueerd. Ze zijn de officiële filterleverancier van onder andere American Honda en Suzuki, Kawasaki Racing Team, Suzuki Geboers, Honda Martin en Honda CAS en KTM Red Bull.

Neem een kijkje op hun website.