Kosten Classic Racing


Veel van het organisatorische werk geschiedt op vrijwillige basis. Toch worden er kosten gemaakt. Die worden gedragen door de organisaties die ter plaatse de demo’s organiseren, door het publiek en door de deelnemers. Hier de deelnemerskosten op een rij.

Startbewijs en daglicentie

Allereerst, we noemden dit al: de verzekeringen. Via het één seizoen lang geldige MON-startbewijs voor racedemo’s met klassieke motoren zijn rijders zowel verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid als voor Persoonlijke Ongevallen. Kosten: € 90,- per jaar (2019). Eventueel kunnen rijders die incidenteel meedoen een zogenaamde daglicentie nemen, met dezelfde verzekeringen eraan verbonden. Kosten € 20 per keer.

Contributie

Informeer bij de SAM naar bijkomende kosten zoals de contributie of een donatie, administratiekosten of inschrijfgeld.

Transponder

Wie meedingt naar de kampioenschappen dient gebruik te maken van een transponder. Deze kun je bij Mylaps aanschaffen, of per evenement de bij SAM te huren (€ 15 per keer). Het gebruik van de transponder is bij de SAM verplicht.

Zeker, alles bij elkaar blijft motorsport een kostelijke zaak, maar afgezet tegen de kosten voor een competitie bij een vergelijkbare organisatie is een demoseizoen ook voor iemand met een klein budget haalbaar.