Europees


MON is aangesloten bij de IMBA (International Motor Bike Association). Naast Nederland zijn Groot-Brittannië, Tsjechië, Italië, Duitsland, Denemarken, Rusland, Zwitserland, Frankrijk en België aangesloten bij de IMBA. De IMBA is een internationale koepelorganisatie die het beleid en de regels bepaalt die samenhangen met de Europese motorcrosscompetitie.

Wil je rijden in het buitenland en ben je geen IMBA-rijder? Dan kan dat met een afvaardiging. Omdat MON is aangesloten bij de IMBA is het mogelijk om met een afvaardiging (verzekering in het buitenland) deel te nemen aan wedstrijden van organisaties aangesloten bij de IMBA. Het is alleen toegestaan bij een buitenlandse bond op afvaardiging mee te doen als men bij MON geen startgelegenheid heeft op dezelfde dag.

De landen waar met een afvaardiging gereden kan worden zijn Duitsland, België, Engeland, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Frankrijk en Denemarken.

EK

Er worden wedstrijden voor het Europees Kampioenschap georganiseerd in de klassen MX 2, Open, Dames en Zijspan. Tijdens iedere IMBA wedstrijd (EK) worden per klasse drie manches gereden.

Selectie

Elk jaar mag een selectie motorcrossers als Nederlands team deelnemen aan het IMBA EK. De selectie geschiedt aan de hand van de eindstanden van het NK van het voorafgaande jaar en de NK stand van de betreffende klasse van het lopende jaar. Zie het MON Motorsportreglement en IMBA reglement voor de exacte regelgeving.

Informatie voor IMBA rijders, teamleiders en organiserende clubs

Alle relevantie informatie voor IMBA rijders, teamleiders en organiserende clubs hebben we voor je gebundeld in één handzaam document.

Klik hier voor MON regelgeving betreffende IMBA wedstrijden

 

Wedstrijden 2019

Je kunt de IMBA kalender vinden op www.imba-mx.com.